Tema: Automobili
View Single Post
Staro 10.10.2020., 14:49   #51996
Psycho
Master Of Disaster
Moj komp

Psycho's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Citiraj:
Autor Exomaniac Pregled postova
Vozio sam dedinu Astru G karavan koji se koristi samo tu i tamo kad treba nešto prevesti, i morao sam stat na žuto sa nekih 70 na sat i bogme sam prešao nekih 50, ako ne i 60 metara dok sam stao, točno na pješačkom. E sad, deda kaže da nije u zadnjih mjesec, dva ništa drukčije, a auto je prije 2 mjeseca uredno prošao na tehničkom osim nešto hrđe na pragovima. Diskovi nisu potrošeni, a koliko vidim vanjsku pločicu, nisu ni one potrošene. Iza su bubnjevi koji su kompletno zamijenjeni prošle godine.

E sad, ja sa Merivom mogu stati, pa ako ne i u manje od pola te udaljenosti i točno osjetim da auto “grize” kočnice dok staje, dok je ovo osjećaj više da auto usporava, ali je osjećaj kao da auto “klizi”, ne znam kako bolje opisati. Nažalost sam zauzet ovaj tjedan da idem mehaničaru, ali ne znam što bi bilo ovako, možda servo pumpa? Jer iako je auto prošao na tehničkom meni to kočenje nije nikako zadovoljavajuće, makar je i auto star 15-16 godina, nek neko izleti na cestu, jedan od onih kamikaze penzića, i dok nagazim na kočnicu pa auto neće skinut ni 30 km/h.
ja bi rekao da sustav(kočioni) ima zraka u sebi jer je netko mijenjao pakne bez da pravilno odzraci sustav. Astra G nije auto iz 80ih vec gdje je pravi hidraulicni sustav, on mora kociti ili barem blokirati kotace ako ABS ne radi kako treba.