Citiraj:
Autor Mar
Ne znam da li je moj mačak mutant ili što, ali taj samo ždere i sere 
Ima 6 mjeseci i nije debeo niti malo, jednostavno je veliki.
Dnevno prođe kroz 4-5 kesica vlažne hrane (oko 400-500gr) više puta dnevno, tako da se taj hrani valjda 8-10x dnevno, a ako mu WC ne očistimo 2 dana, skupi se jedno 3-4kg grumena i ostalog "repromaterijala".
Zaluđen je Felixom i ako toga ima neće da jede ništa drugo, a u tek najvećoj krizi kad nije jeo više sati probat će nešto drugo.
Ne znam da li je to normalno za mačka u razvoju, ali I/O se čini popriličan za psa kamo li za mačku
Usporedba šape sa mojom rukom, teški Bigfoot.
https://photos.app.goo.gl/pQa6QXPA2hgZQ7426
|
Moj ima veću potrebu za hranom sad po dolasku hladnijeg vremena. Ujutro dobije jednu vrećicu Felixa a dalje kroz dan još dvije preporučene doze suhe hrane.
Tvoj pacman se ne bude značajnije ugojio tijekom razvoja ali kasnije bi ta količina hrane mogla uzrokovati problem, pogotovo ako ga kastriraš.
Ima dva tipa mački kaj se tiče prehrane. Mačke koje su bile gladne duže vremena i koje nisu. Ove prve budu pojele SVE kaj im daš po principu jedi dok ima. Imao sam takvih par kaj sam pokupio odasvuda. Kod njih je bitno ograničiti količinu hrane na vrijeme jer kasnije kad postanu pretile je puno teže promijenit navike. Ako su isključivo u stanu, nemaju puno fizičke aktivnosti te su sterilizirane u pravilu treba uvesti niskokaloričnu suhu hranu.