Citiraj:
Autor skalar
veliko pitanje je dali će novi vlasnici uložiti lipu u razvoj ili će samo ubirat vrhnje dok ide pa prodati ili pustiti da propadne
|
Nece, treba im. Bar tako mislim nakon malo sufranja tko je zapravo vlasnik itd...
United Grupa je velikom vecinom bazirana na poslovanju pay tv platforme putem satelita ( total tv u HR ) te IPTV. Kupovinom tele2 su usli na €u trziste.
Takodjer su u ogromnom zamahu sa NetTV Plus pay TV platformom putem interneta koja je dostupna u cijelom svijetu a kakti nije u ex yu zemljama no obican vpn i stvar fecera.
Kupuju ili su vec kupili Bugarski Vivacom, mislim da njih zanima vise, sama infrastruktura kako Bugarskog telekoma tako i tele2. Moraju nekako prenasati kompletnu pay tv platformu,
sto bi imalo logike za ovaj potez koji se "odlucio tele2". Mreza je opterecena
jer im treba za aktivnosti koje donose puno vise novca nego par hiljada korisnika pokucnog interneta.
Krajnji vlasnik United Grupe je zapravo privatna dionička tvrtka BC Partners iz Britanije tako da tu se okrecu malo vece pare i sve mi se cini da je tele2 samo oruđe da zarade jos vise.
Mislim, pa fucka se nekom tamo Britanskom privatnom fondu koji moze kupiti pola €u za pokucni jel... broj korisnika pokucnog je 0,012% naspram broja korisnika tv platformi koje posluju pod njima.
Ta grupa je tako velika da njima realno apsolutno svi korisnici interneta na tele2, ne trebaju. Nisam sad neki analiticar no mislim da njima najvise treba infrastrutura a ide i 5G a tele2 ima koncesije i za to...