10.10.2020., 00:24
|
|
Master Of Disaster
Datum registracije: Nov 2002
|
Citiraj:
Autor Mommistake
Čisto za info.
2017. sam išao gledati stan, novogradnja (zgrada je gotova bila 2019.) - cijena 1250EUR (nisam kupio stan jer je zgrada bila 95% rasprodana) - bilo mi je žao.
2018. sam išao gledati stan, nova zgrada, ista kao i ova iz 2017. samo pararelna s tom, rezervirao stan po 1450 EUR (na kraju toga kupio).
Kolega rezervirao stan 2019. stan do mene 1650EUR (isti stan, isti kat, 9 mjeseci razlike).
Tako da, ja sam čekao stan od 2016. da cijene padnu i nikako. Na kraju riskirao , išao po cijeni 1450EUR i na kraju dobro prošao, srećom.
Svi, ali svi su mi srali da je to previše, da će cijene pasti itd. I na kraju odlučio ne čekati i sretan sam zbog toga.
|
nema tu padanja cijena u ovoj situaciji kad imas masu ljudi "nase" generacije koji sada kupuju stanove, a ponuda je rijetka za kvalitetnu gradnju na dobroj poziciji. Pogotovo sto se sada blizimo vise monetarnoj uniji sa EU, izjednacavanjem zakona, (imaginarnim pokusajem) smanjenja korupcije, cijene nasih nekretnina ce biti sve privlacnije strancima kao sto je trenutno npr. Istra i Kvarner za Austrijance i Nijemce koji su poceli masovno kupovati zemlju i kuce.
Tako da si dobro odlucio kad si uzeo stan.