Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 09.10.2020., 22:47   #10633
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor estugarda Pregled postova
Ovo je najbizarnija istina. Najtvrdokorniji hifi manijaci vrlo često imaju totalno neadekvatne prostore. U to sam se uvjerio nekoliko puta. Ne samo neadekvatne akustično već i generalno. Kao arhitekt, profesionalnom deformacijom, kad uđem nekome u dom prije ću snimiti prostor, a tek onda hifi set. I svašta sam vidio. Ali iskreno, prostor i jest naskuplji i najkompliciraniji dio priče. Ja ga razumijem, ali to ne znači da mogu doći do adekvatnog. Jeftinije je kompenzirati opremom.
Neadekvatne je blaga rijec. Vidio sam nagurane skupe opreme, elektrostate u maloj sobi metar i po od kauca.... Nisam bas siguran ni da je jefinije. Jeftinije je nego mijenjati kucu ili stan al' je besmisleno ulupavati novce u opremu i kabele ako prostorije nije bar donekle ok. Audiofilija nekad ima simptome bolesti

Citiraj:
Autor donkimizer Pregled postova
Istina, ali imaš i dosta slučajeva gdje je akustika prostora sasvim pristojna bez da si uložio nekog pretjeranog truda u to. Ozbiljan akustički tretman je i ozbiljan posao, pogotovo ako ciljaš na to da cijela prostorija bude akustički "homogena", pa radilo se o življem ili mrtvijem zvuku...to nije nešto što svatko želi u tipičnoj dnevnoj sobi, potrebna je posebna prostorija.
Istina al' se moze puno postici pametnijim rasporedom, nekom zavjesom, slikom, tepihom... Ima i apsorbera koji lijepo izgledaju.

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je offline   Reply With Quote