09.10.2020., 22:47
|
|
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Autor estugarda
Ovo je najbizarnija istina. Najtvrdokorniji hifi manijaci vrlo često imaju totalno neadekvatne prostore. U to sam se uvjerio nekoliko puta. Ne samo neadekvatne akustično već i generalno. Kao arhitekt, profesionalnom deformacijom, kad uđem nekome u dom prije ću snimiti prostor, a tek onda hifi set. I svašta sam vidio. Ali iskreno, prostor i jest naskuplji i najkompliciraniji dio priče. Ja ga razumijem, ali to ne znači da mogu doći do adekvatnog. Jeftinije je kompenzirati opremom.
|
Neadekvatne je blaga rijec. Vidio sam nagurane skupe opreme, elektrostate u maloj sobi metar i po od kauca.... Nisam bas siguran ni da je jefinije. Jeftinije je nego mijenjati kucu ili stan al' je besmisleno ulupavati novce u opremu i kabele ako prostorije nije bar donekle ok. Audiofilija nekad ima simptome bolesti
Citiraj:
Autor donkimizer
Istina, ali imaš i dosta slučajeva gdje je akustika prostora sasvim pristojna bez da si uložio nekog pretjeranog truda u to. Ozbiljan akustički tretman je i ozbiljan posao, pogotovo ako ciljaš na to da cijela prostorija bude akustički "homogena", pa radilo se o življem ili mrtvijem zvuku...to nije nešto što svatko želi u tipičnoj dnevnoj sobi, potrebna je posebna prostorija. 
|
Istina al' se moze puno postici pametnijim rasporedom, nekom zavjesom, slikom, tepihom... Ima i apsorbera koji lijepo izgledaju.
|
|
|