View Single Post
Staro 09.10.2020., 16:30   #8518
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor Gigi1 Pregled postova
bome tak nekak i ovdje
Pa nije bas tako doslovno.
Tko god se gejmao a htio je imati maximum fps-a prepurucivao se Intel ako je to bilo u odredjenom cjenovnom razredu.
Tko god se gejmao sporedno ili trebao dodatno PC za produktivnost, preporucivao se u 99% slucajeva Ryzen jer sad ne prvu
zbilja se ne mogu sjetiti koji bi Intelov proc bio produktivniji od xy Ryzena u istom cjenovnom razredu.

Ovo sto se sada desilo sa AMD cijenama je najgorja moguca situacija za korisnike. Intel nece pojeftiniti ziher s time da mozda, veliko mozda kada izadju testovi
novih Ryzena jer u stvarnosti jos ne znamo koliko su bolji/isti. Ako razlika bude veca u korist AMD-a debelo mozda Intel nesto spusti. Sto se tice Zen2 procesora
ni oni nece znacajnije pojeftiniti jer AMD-u to nije ni potrebno, mozde neki-pokoji model... Zen+ pogotovo nece nizje nego sada a neki ce i nestati.

Realno, tko god sklapa novi PC je na slatkim brigama, moze kalkulirati sa perfomansama i cijenom itd... tko god misli napraviti neki upgade sa Zen+ ili Zen2 na Zen3 bar za sada
je vrlo nejasno sta tocno dobiva i po kojoj cijeni. Nestao je onaj nizji srednji segment kod AMD-a cca 1700/1800kn sa novom generacijom.

Konkretno, zelim ubrzat rad u jednom zadatku za 30%. Procesor koji mi to omogucije je Ryzen 7 3700X no cijena bi mu morala pasti na 2080kn da bi mi to imalo smisla u odnosu
na nabavnu cijenu prijasnjeg procesora, dakle ne ono sto cu dobiti sada prodajom staroga ! Ryzen 5600X sigurno nece biti produktivniji od 3700X a bice osjetno skuplji jer je sada "gejming" proc.

Visoko postavljena ljestvica za nove Ryzen procesore ( sa pravom ako se gleda zarada AMD-a ) nece dovesti do toga da starijim generacijama pada cijena.