Citiraj:
Autor silver_tip
Tele2 je pred raspadom systema, to je vise nego ocito iz onih poruka na stranici prije... ako oni "kljucaju" lokaciju routera tj. da se router cim se makne sa najblize bazne stanice odmah prebacuje na 2Mbps - sta treba reci vise, valjda vam je jasno ? A1 na staroj homebox tarifi kakti nisi smio nositi van zupanije radi poziva ali nosio se i internet je normalno radio, flatbox sada smije kuda god ga nosili i samo pozivi ne rade ali sam internet vise nije vezan za lokaciju ! Kako ce tele2 odrediti tu lokaciju ? Vezati za prvi repetitor i adresu a sta ako isti padne kao recimo jutros sto je meni na A1 pao odasiljac na 1800MHz i router mi se prebacio na onaj 3km dalje, istina losiji signal i brzina ali i dalje +20Mbps jel... Dakle smanjuju promet - uzbuna , kljucaju lokaciju - ljudi spasavajte se tko moze....
@pinkskin
A1 si moze to priustiti, nadalje t-com je isto tako jak, jos i jaci jer oni uredno svim fixnim korisnicima daju Hibridbox.
I dalje sam misljenja da je korona i to sto su ljudi vise doma napravilo toliki pritisak na tele2 mrezu i infrastrukturu da se ista nalazi pred raspadom ako ne rezu sta god mogu rezati.
Pa jucer se jos nije ni znalo to za "kljucanje lokacije", sve gore od gorjega kako novi dan dodje... A1 je prijetio da ce iskljuciti homebox ako se mice sa lokacije itd... ali niti je brzina
automatski padala niti su ikoga iskljucili a tele2 sada otvoreno tvrdi da automatikom brzina pada na 2Mbps ! Ako ovo nije Horor ne znam sta je... 2Mbps !?!?
Sad mi cak i Gigabox za 199kn i 300GB prometa zvuci bolje jer nakon tih 300GB ili 400GB ako bilo sta imate na t-comu ( 179kn ) zvuci bolje jer brzina nakon paketa je 4/1Mbps.
|
Ako bude puno prebjega sa tele2 na A1 mogle bi i na A1 brzine pasti kao što je to svojedobno bilo na tele2. Kad sam počeo s pokućni imao sam brzine od 70-100 mbt, a sad sam sritan ako uhvatim i 40, uglvnom je između 20 i 30.
Ako ću ovim mjerama u tele2 dobiti brži internet onda nema potrebe za promjenom.
A tko zna ako zbog prebjega dođe do zagušenja na A1 požda i oni budu slijedili tele2 te spustu promet