Citiraj:
Autor Exomaniac
Uspređujem 3600X i 5600X. Moj procesor je u ovoj cijeloj situaciji potpuno nebitan i stvarno ne znam zašto se uhvatila priča oko njega.
Da, upravo to i govorim, sad kad su došli u poziciju u kojoj je bio Intel godinama su počeli prodavati istu foru, kad normaliziraš cijenu, performanse porastu 4-5% otprilike, ako i toliko. No, ovo lasniranje nije previše oduševilo niti tržišta, cijena dionica je nakon predstavljanja ove generacije počela padati, vjerojatno je analitičare zabrinuo rast cijena što će promijeniti sliku AMD-a na tržištu.
|
ne uzrujavaj se, meni je i 4/4 haso zasad dovoljno dobar za moje potrebe na istih 1080p/60hz i da sam dosad nadogradio na bilo što drugo posljednjih par godina ne bi mi se isplatilo jer igram sp igre kojima fps ne pada ispod 40, a sa ovom gtx 1070 je najčešće zakucan na 60 - dakle neki rajzen 3600 mi ne bi bio skoro pa nikakav upgrejd
druga je stvar da igram na 144hz monitoru i da igram neke mp igre, onda bi 1070 bn s mojim procesorom itekako bio izražen
i to ti kažem kao vlasnik ove prastare inte i novije rajzen konfe sa b450 i 2400g na koju će ići 5600 non x kad izađe i kad padnu cijene
a što se tiče cijena, neki pogrešno misle da je biti jeftiniji neki trademark amd-a, pa biti jeftiniji je poniženje za bilo koju američku kompaniju
njima je znak uspjeha kad svoje proizvode prodaju skuplje od drugih, ne da prodaju skuplje nego rasprodaju, jer je to znak da i potrošači vjeruju da su bolji
zato 50usd skuplja cijena čim su preuzeli i onu zadnju prednost intela - imaju bolji proizvod, sasvim je normalno da ga prodaju skuplje