09.10.2020., 06:11
|
|
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Autor silver_tip
Pa cijena.
I PC.., koga je briga koliki je ipc clock per clock ili kako god... oc ipc vs oc ipc, ama briga to usera, bitne su izlazne perfomanse.
Manja temperatura ? Otkud znamo ? Pa sacekaj testove jer TDP kao mjerilo, davno je izgubio na vjerodostojnosti, pogotovo kod Intela.
2 jezgre vise ? Kaj to, ko pokemoni, moras skupit sve ? Koga je briga za xy jezgri ako su perfomanse iste kao u nekog drugog xy proca koji ima sasvim drugi broj jezgri.
Opet su bitne perfomanse bilo gejming ili produktivnost, moze imati 2 ili 22 jezgre, bitno je sta mos dobit/radit sa tim cpu.
Sad cekam da napisu samo ovaj je 5nm a intel +++++++++++14nm  Pa koga briga jel u pitanju super wafer ili bio-procesor ??
1. Perfomanse
2. Cijena
3. Potrosnja ( eventualno )
Sad cemo imati procesore slicne po pefomansama, slicne cijene i moze ih biti i 10 proizvodjaca a ne samo Intel i AMD i koja korist od toga za klasik usera ?
Ako su perfomanse i cijena unutar 5-15% sta vrijedi sto je AMD dostigao Intela ? Nemas izbora, tak svejedno jel kupujes jedno ili drugo po paprenim cijenama.
Kako god, prvi testovi ce razbistriti situaciju, valja sacekati no i onako ce vlasnici ploca sa 4XX chipsetom, dobrano pricekati za bios update da bi eventualno presli na novi Ryzen.
Zapravo nece, mogu odmah kupit novu 5XX plocu ... hmmm o kome pisem sad Intelu ili AMD, zbunio sam se
Neko rece valja pa treba i platiti.. pa to smo imali i prije, doduse sad imamo izbor kome platiti. ( ne nuzno u svim cjenovnim razredima )
|
Ne mogu vjerovati, ali slažem se ovaj put s tobom (boldano).
A cijene i meni smetaju, prvo su osjetno digli cijene ploča, a sada i procova (e sada nam trebaju cijene Intel i AMD konfe, i price/perf i to po mogućnosti da se odradi i neki OC, da se baš vidi što je isplativije, mislim da je na kraju Intel opet skuplji zbog ploča i OCa).
I kao što neko reče, nije isto 50$ više za 5600 i 5950, to je za 5600 osjetno skuplje. Vidim brane se jako cijene i za Ampere i ze zen3, kao najbolji su, pa vrijede kolko da su odlučili tražiti za njih...
Ne bih se složio.
I da se odmah obranim, ne ulazim u tuđe novčanike i to mrzim, samo komentiram cijene. A kupit će tko god bude htio i može, i neka kupi i uživa u novom HW-u.  
|