Citiraj:
Autor sharyn
evo glupo pitanje; zašto vas taj TDP toliko muči?
mislim ja uvalim grafičku u kučište i baš me briga i za tdp i za temp ( ok imam vodeno pa tu nisam objektivan) i zaboravim na nju sve dok ona radi 
|
Evo ja recimo jednostavno ne želim da mi komp troši, a i grije se kao radijator.
Ovo sa 3080 gdje ona počupa 400+w mi je van zdrave pameti.
Imam i slabije napajanje, a vidim da su trenutno cijene istih odletile u nebo.
Ošle su gore zbog korone, ali mi se čini da su ošle još dodatno otkad je nv izbacila Ampere.
BTW, nabavio neki bzvz onaj vrag za mjerenje potrošnje i išao probat svoju kantu. Bez monitora mi trenutna kombincija (3600@auto i 970@max OC (1580mh core, 4000mhz mem)) maximalno troši 370w (sam proc u OCCTu je 190w, grafa znači cca 180w dok afterburner pokazuje 210w). Ovo sam probao sa OCCT (small+AVX1) i furmark odjednom, dakle apsolutno nemogući scenarij u stvarnosti. Inače, rezultat je identičan ako se pokrene Power test u OCCTu. Probao sam Horizon Zero Dawn bench i još neke igre i tu je potrošnja 270w. Idle iliti surfanje i to je cca 65-70w. Monitor sam je nekih 10-15w. I za usporedbu, launch PS4 i telka (imam neko ćesme od Grundiga, 102cm) troše kakvih 200-230w.
Samo napomena još jednom da baš i ne vjerujem u ovo čudo sa kojim sam mjerio.
I neki max za grafu bi mi bio da guta kakvih 250-260w.
Evo i video od Moore-a, kaže i on da ovo možda i nije top Navi.
Ja mislim da je ipak to to, i da će se ljudi opet bzvz nahajpat pa biti razočarani zbog ovakvih gatanja: