Tema: Slusalice
View Single Post
Staro 07.10.2020., 20:13   #2759
Romul
Premium
Moj komp

Romul's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Evo da napisem mali osvrt kao sto obecah posto vidim da ima zainteresiranih
Dakle slusalice su Beyerdynamic DT 1770 PRO sa koznim jastucicima (ear cups)
DAC je soundblaster AE-9
Source je winamp sa naravno neizbjeznim Maiko WASAPI pluginom.

Prvi dojam kad uzmete te slusalice u ruke je onako osjecaj solidnog i robusnog, njemacki dosljedno
Onaj metalni hinge zaista ulijeva sigurnost da ce trajati godinama.
Spajaju se preko mini XLR prikljucka na lijevoj strani a dolaze se dva kabela od kojih sam za sad koristio samo onaj „coiled“ jer sjedim za stolom pa mi je DAC blizu i nisam imao potrebu za dugackim ravnim kabelom.

Takodjer slusalice dolaze sa dva jastucica: platneni i kozni. Zamjena je malo komplicirana dok ne skuzis foru onda ide lagano.

Zatvorenog su tipa i izoliranost je izvrsna. Usi su potpuno utonute unutra i nema zamjerke tu. Ono sto bih mozda malo zamjerio je jaki stisak na donjem djelu ispod uha. Neznam mozda kad se malo „razrade“ budu manje pritiskat.

E sad ono zanimljivo – zvuk.

Dakle prvo sto je tako ocito je kolicina detalja koje cujete. Nesto sto sam ocekivao, jer radi se o studijskim slusalicama a i svi o tome pricaju. No opet vas iznenadi. Slusajuci i igrajuci igre je potpuno nova dimenzija, ali nisu zato kupljene sluske

Slusajuci Allan Taylora „Colour to the Moon“ ili Chris Jones „No Sanctuary Here“ pravi je dozivljaj cuti kako prsti klize po zicama gitare.
Poput svih slusalica zatvorenog tipa low end je jako dobar. Meni osobno je low end iznimno precizan i dubok na ovim slusalicama. Apsolutno bez zamjerke. Istina neko je primjetio da su flat, i jesu, ali to je i poanta studijskih da budu vjerne i bez „bojanja“. Da se razumijemo ne radim u studiju ali volim cuti pjesmu kako je originalno zamisljena a lako se mogu poigrati i sa EQ kasnije.

Visoki opet vrlo „svjetli“ izrazeni. Bas nikakve zamjerke opet. Generalno zamjerke na zvuk ja nemam.

Ono sto mogu zamjeriti je izuzetna osjetljivost low enda sa polozajem sluski na glavi. Znaci kad sjednem i stavim ih trebam ih dobro najmjestiti. Mali pomak i bass se gotovo potpuno izgubi. Ne razumijem zasto je to tako ali treba imat ovo na umu jer se inace moze stvoriti potpuno krivi dojam. Jednom kad ih namjestim onda slusalice jako dobro drze tako da nema straha od gubljenja sweet spota cak i kod mahanja glavom ili naglo okretanje i tome slicno.

Slijedeci korak ce biti povratak korijenima i nazad na Sennheiser ali vjerojatno nista ispod HD 800 S a onda ce to povuci za sobom i Marantz HD-DAC1 i evo nas na 2k EUR.
Za sad uzivam u Beyericama
Romul je offline   Reply With Quote