View Single Post
Staro 07.10.2020., 02:39   #3436
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Ja si sve nesto mislim da je korona tu imala svoje prste... ne pamtim da je i jedan operater isao smanjivati sam promet tj. desavaju se degradacije linija kako fixnih tako i samih
repetitora kako raste broj korisnika. Na VDSL-u se to nabrze pokazalo, nakon pocetnih 30Mbps na cca 1km od centrale kroz godinu ili koji mjesec vise velika vecina na forumu je
prijavila pad brzine na 25Mbps pa i manje... no to je "prirodno". Smanjenje sa 1TB na 200GB je ostar REZ, nesto sto da sada nismo vidjeli ili se varam ?

No zasto korona ? Pa danas sam pricao sa komsijom koji drzi bircuz, veli kako je zahladilo promet je jos opakije pao, ljudi sjede u basci/terasi bircuza ali unutra slabo su isli tj. izbjegavali su.
Vani im je zima za sjediti a unutra se boje ici. Dakle gdje su ti ljudi ? Pa doma ili kod kolega itd... kucna druzenja. Sta rade ljudi doma ? Pa bleje po internetu ili ga trose gledajuci nesto.

Mi mlađarija mi se vise vikendom ne dernja po ulici ko nekad kada idu doma u 2-3 ujutro iz vanka... nema ih !! Tu i tam... 1Tb je bilo popularno kod tele2 ali da je cijena bila popularna bogme nije.
Ne mora biti ali ako su ljudi vise doma sto je definitivno sada tako, lako je moguce da je pritisak na sve mobilne mreze i opcenito 4G internet - veci. Tele2 je tu "najtanji" od svih operatera.