Pozdrav,
nedavno (2/3 tjedna) sam poceo raditi kao junior developer nakon par godina muke i nauke.
I posto nemam nekog kolegu juniora da se jadamo i placemo dosao sam probati ovdje
Zanima me jeste li se svi na pocetku osjecali totalno beskorisno i da bi bilo najbolje vratit se ucenju ili odustat jer ocito niste dorasli zadatku?
U svoja tri tjedna uspio sam popravit 3 buga, za koje mislim da nikog nije briga, napisao koji unit test. Naravno nijedan bug nisam bas rijesio totalno sam, nego sa mentorom prolazim kroz kod, pa me on malo uvede u taj dio, pa ja trazim pola dana ili cijeli dan po tom kodu ko da citam japanski. Jedva nekako nesto debugiram. Onda ponovo dobijem neki ticket, prvo gledam sam, pokusam skuzit... vidim da je proslo skoro pola dana, a ja nisam napravio nikakav napredak, opet zovi mentora da malo pogura i tako....
Sve u svemu, bojim se da ce mentor samo jednom reci ono, koji vrag radis cijelo vrijeme, iako mi par starijih kolega govori polako samo, sve ces ti to skuzit itd itd... ja sve manje u to vjerujem
Al ne znam, nisam tako to zamisljao, nisam zamisljao ni da cu sada doci pa rijesit sve njihove probleme u mjesec dana, al ne znam. Ocekivao sam da cu barem uspijet nesto sam napravit bez da vucem za rukav.
Bilo koja mudra rijec bi pomogla