View Single Post
Staro 05.10.2020., 17:16   #17
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
Pa imam 2 routera, Jedan je iskonov ZyXel drugi je HT-ov Huawei 4G, i na oba radi probleme(različiti ssid/mreža) WPA2 je enkripcija na oba, ali mogu probati promijeniti

Dada znam koji je(RTL8812AU) i skinuo sam realtekove drivere direktno, a vidiš mogao bi probati sa linuxom, imaš li neku distribuciju koju proporučaš? Il regular Ubuntu da skinem i to je to.
Bilo koji tutuntu derivat. Za drivere preporučam github, bilo koji dkms recept.
Tipa ovaj:
https://github.com/gordboy/rtl8812au-5.6.4.2
Ovo su uputstva za 'buntu derivate:
Code:
sudo apt update
sudo apt install dkms -> ako već nije instaliran, moš samo lupit dkms status komandu za provjeru.
git clone https://github.com/gordboy/rtl8812au-5.6.4.2.git -> ako ne radi, sudo apt install git
sudo cp -r rtl8812au-5.6.4.2/ /usr/src/
sudo dkms add -m rtl8812au -v 5.6.4.2
sudo dkms build -m rtl8812au -v 5.6.4.2
sudo dkms install -m rtl8812au -v 5.6.4.2
Za svaki slučaj editirat /etc/NetworkManager/NetworkManager.conf -> ovo ovisno o tome jel odabrana distra koristi NetworkManager.
Dodat na kraju:
[device]
wifi.scan-rand-mac-address=no

Za deinstalirat samo:
sudo dkms remove -m rtl8812au -v 5.6.4.2 --all

Meni je trebao restart da proradi, imam jednu 8812au u ladici.
Po završetku bi trebao dobiti ovo:
Code:
$ dkms status
rtl8812au, 5.6.4.2, 5.4.0-48-generic, x86_64: installed
Javi kako ide. Ili, ponuda i dalje stoji, meno je ovo 5 min posla. Žica i teamviewer ili anydesk.

EDIT: ovako nabrzka, istestirao i čini mi se da dobro radi ovaj driver. Prije praktički nisam mogao naći verziju da nije patila od random odspajanja s mreže
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.

Zadnje izmijenjeno od: Pomo. 06.10.2020. u 05:05.
Pomo je offline   Reply With Quote