View Single Post
Staro 05.10.2020., 14:41   #654
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor Max Rockatansky Pregled postova
Ja koristim WinTV 10.0.38259, možda su to razlike prema v8.5.
Jasno da se radi se o većoj količini podataka (720x576 vs. 1920x1080) a i MPEG-2 je jednostavniji za dekodiranje od HEVCa ali to i dalje ne bi trebao biti problem ako su CPU/GPU dovoljno jaki za dekodiranje.
Avermedijin softver na dual-tuneru može prikazati 3 streama istovremeno (2 iz istog muxa) i prebacivanje je radilo bitno brže (možda i zbog manje rezolucije (ukupne količine podataka)).
Nevezano na to, i dalje mi se daljinski čini loše riješen (onaj mali, "credit card" formata) koji je ovisan da li je prozor ostao aktivan, odnosno naredbe simulira kao ulaz sa tipkovnice pa se zato kolje sa shortcutovima ostalih aplikacija a najveći problem je što ne možeš paliti/prebacivati ništa vezano za dual-tuner (PiP, PbP). Avermedijin daljinac je radio nezavisno o tome da li je aplikacija (Mediacenter) ostala u fokusu a mogao je i pokretati (ili gasiti) drugi stream odnosno PiP/PbP kombinacije i njihov audio.
Skužio sam da WinTV snima TS ali je unutra samo jedan kanal, nije cjelokupni TS. Negdje sam naletio na podatak da PCI-E kartice skidaju cijeli TS ali ne mogu provjeriti.
To što je Avermedia izvodila 3 kanala s 2 tunera je softverski riješeno, bojim se da za DVB-T2 neće biti to moguće bez da netko zasuče rukave i isprogramira dobro optimiziranu varijantu jer je u pitanju veliki protok podataka.
Sinac je offline   Reply With Quote