letimicno pogledao video od df, i dalje ne vidim gdje je mjeren drop u perf sa i bez RT da se moze doci do zakljucka koji bi pobio ono sto sam u prethodnom postu quotao.
isto tako ovakvi rivjui bez grafova su mi meh, i imam filing da se vise svodi na dojam nego na akšual brojke, nebitno za raspravu, ali primjera radi - npr lik govori da mu dlss1.0 igra izgleda bolje nego pure 4k, pa onda kaže da mu malo ispod 60 fps(53-58)kod rtx2080ti nije dovoljno, par min nakon kod rtx3080 slican fps mu je dovoljan.
ne pratim df ali ako se dobro sjecam oni su prije svih izbacili perf za ampere sa cherrypickanjem settingsa. tj po nvda uputama(ponavljam mozda grijesim ali tako mi je u sjecanju da su ih ostali rivjueri kasnije popljuvali)
a sto se tice nerdtechgasm, on je fino i nedvosmisleno rekao da se povecanje rt perf ampere vs turing moze vidjeti u app koje znaju/mogu ubrzati RT denosing zbog bal bal bla da ne citimra sto je lik rekao u videu, a i da ne drulim dalje jedno te isto mislim da su i neki drugi kolege tu sa foruma koje prate rivjue slicno napisali oko pure rt perf (non)gaina u igrama s rt-om