05.10.2020., 11:03
|
|
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Autor xulos
Odgovorio bih ti normalno, ali kad krenes sa stavom "sorry, imho" citaj nemas pojma, dobit ces nemas pojma stil odg. Tebi su domet mx blue brown i red switchevi, kao i logitech. Reci da je logitech bolji od ducky/varmilo/gmmk/drop je isto kao da kazes kupio sam ford focus jer je auto godine a mercedes si vidio na slici jedino. Logitecg g915 je preskupi gimmick od tipkovnice , kojem je jedina prednost wireless. To sto si ju ti platio 1600 kn a prodajes za 1500 jer ti je toliko dobra sve govori. Anne pro 2 nema arrow tipke i nema naziv gamer u imenu , kosta duplo manje a duplo je bolja tipkusa. I sto sad.
/cut
|
Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica
Bok, pratim ovu temu već dulje vrijeme u nadi da naleti neka ISO layout wireless tipkovnica pristojnije cijene, pa usput i čitam postove ljudi koji tu pišu.
Ne mogu se složiti sa tobom u vezi xulosa, štoviše mislim da si čak ljubomoran jer je oduzeo spotlight, a ti si ga "zbog potpisane klauzule" ne možeš vratiti.
Naravno, to ne mora biti istina, uvijek je dobro čitati dvije strane medalje u jednoj temi.
Ono što bih naveo jest:
Xulos skoro cijelu temu o skupljim tipkovnicama nosi na leđima, te sa svojim savjetima daje ljudima reference i linkove gdje mogu pogledati i zadovoljiti si znatiželju, te složiti tipkovnicu kakvu ljudi misle da im treba.
Nigdje ne vidim da se nekog nagovara da se potroši 200+ eura na tipkovnicu, već se stalno piše što taj cijenovni segment donosi sa sobom, uz stalno napomenu koliko to para košta.
njegovi postovi su konstruktivni i zanimljivi za čitati, tako da - xulos samo dalje tako.
Što se tiče subjektivnog dijela, to se slažem, svakome paše i odgovara određeni tip tipkovnice.
no naravno, kad si nađeš određeni tip switcheva, određeni format i nagib, tu priča ne prestaje, već imaš razrede. Sad je samo pitanje koliko si voljan platiti.
Meni se čini da ti vrijeđaš tuđe iskustvo i želju za dijeljenjem informacija čisto iz neke ljubomore, jer prenositi informacije možeš u puno pristojnijem i konstruktivnijem tonu.
Kad se makne taj prizvuk, tvoji postovi su, kao što kažem, druga strana medalje cijelog ovog svijeta mehaničkih tipkovnica i pretjerivanja sa cijenama u njemu.
No opet, tko ima, hoće, tko nema, neće.
|
Ivo, prijatelju, molim te pročitaj ovo gore xulosovo boldano, kako rekoh spreman sam na rasprave oko toga je li nešto bolje ili lošije ali ako sam ja nekoga uvrijedio onda mi molim te objasni što to njegovo predstavlja. Time ne umanjujem xulosovo znanje i njegov trud ali okvalificirati tako nekoga je u najmanju ruku bezobrazno, ne samo prema meni već i prema ostalim članovima foruma koji koriste drugačije tipkovnice. I nije mi namjera biti u spotlightu jer to u ovom threadu nikad niti nisam bio. A ovo što sam napisao sve u svom postu ide čisto na ruku početnicima jer sam malo pregledao postove unutar threada pa sam odlučio napraviti ono što je recimo xulos mogao napraviti.
Ne tvrdim da netko nekoga sili na kupnju određene tipkovnice već okvalificirati neku tipkovnicu kao "najbolju" ima svoju težinu a posljedica toga je opisana u prethodnom postu.
Za svoj upit nećeš dobiti odgovor jer se na žalost kod nas sada sve više uvoze tipkovnice s US ANSI layoutom (mali Enter) tako da sam i ja u potrazi za ISO layoutom. Još veću pomutnju izaziva oznaka UK jer taj layout dolazi i u ANSI i u ISO izvedbi pa doslovce treba zvati trgovinu i pitati koja je točna oznaka tipkovnice, ukoliko trgovac ne zna ima li ISO ili ANSI layout.
|
|
|