da imama para i da preferiram nvidiu, i da u kompu imam gtx1080 + 1440p high refresh monitor bez beda bi uzeo rtx3080, gain je ogroman, tako da ne smatram da je rtx3080 striktno za 4k, ali prije te kupnje bi definitivno sacekao rdna2, i mislim da ce se mnogi iznenaditi perf, pogotovo rasterizacijskim, ne vjerujem da ce navi2 u raytracingu biti dobar, tj. mislim da ce kaskati za nvidiom, isto tako mislim da amd ozbiljnije planira gurati raytracing tek u mcm dizajnu gpu-ova.
to mi je logicno, baba ide korak po korak, prvo vratiti rasterizacijske perf da budu u rangu konkurencije, onda kad se to rijesi ce ici podizati raytracing perf., i ovako sad napamet noobovska spekulacija, ako rdna 2 ima infinity cache(l4, edram ili kako god ga nazovu) mislim da je to dobar stepping stone za mcm dizajn jer ce vjv preko neke updejtane inacice tog infinity cache ici slagati/povezivati mcm dijelove u buducnosti, i vjerujem da su oni to sve vec par godina unaprijed planirali, tj. od onog trenutna kada su prebacili dio tima koji je bio zadužen za razvoj cpu zen arch u gpu rdna2 arch