View Single Post
Staro 03.10.2020., 19:37   #649
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor Max Rockatansky Pregled postova
Kad ga je već Sinac onako nahvalio , uzeo sam danas gore spomenuti tuner, pa par dojmova ako je nekom u užem izboru.

U kutiji se osim samog tunera dobije i mala antena, mini daljinski upravljač, kratki produžni USB kabel i papir sa linkom i reg. keyem za download aktualne verzije softvera Win10TV (nema medija). Key se veže na tuner, odnosno može se instalirati na više PCa ali ne i za druge tunere.
Instalacijski file sadrži i drivere ali na njihovom webu se mogu naći i posebno.

Instalacija je prošla ok (Win10 Pro) pa sam na brzinu probao par stvari.
- skeniranje programa je prilično sporo ali ok, to se rijetko radi pa nije problem
- prijem je dobar i sa priloženom antenicom koja dolazi u paketu (Zg, Špansko)
- prebacivanje programa je sporo (bar meni), sigurno sporije od prosječnih TVa a i starog DVB-T Avermedia Twinstara kojeg sam imao prije.
- daljinski se kolje sa hotkey-evima Radeon Adrenalin softvera pa često aktivira njega
- dual-tuner funkcionalnost mi je bila glavni razlog za kupnju, pa sam time najviše nezadovoljan.

Da malo obrazložim ... najveće razočaranje je da ništa od "dual" funkcija nije dostupno sa daljinskim (wtf!?), samo mišem i tipkovnicom. PiP može biti samo predefinirane veličine (3 veličine) i pozicije (kutevi ekrana). Dakle, nema PbP ("picture by picture") na istom full-screen prikazu ili proizvoljnog pozicioniranja drugog streama. Alternativa tomu su dva razdvojena prozora ali nije me baš oduševila jer ne pamti gdje je zadnji put zatvoren pa se uvijek otvara na glavnom ekranu. Micanje prozora preko više monitora (3 u mom slučaju) ima veliki lag a ponekad se taj prozor (proces) smrzne. Također, ne sviđa mi se jer ne dozvoljava više od dva streama što je više politička odluka jer kao što je već c-shadow primjetio u svom postu, ako su na istom muxu nema prepreke da ih se vrti i više. Probleme sa Radeon softverom sam pokušao riješiti brisanjem svih njegovih hot-keysa ali za sad ne pomaže, to ću morati još istražiti.
Snimanje još nisam probao, ovo je više da nešto drnda dok radim ili da mogu malo odmoriti i pogledati nešto malo odmaknut od stola (ali i preskakati reklame ).

Sad mi se varijanta sa dva Avermedia 310 čini bolja opcija (cjenovno gotovo isto), ali možda i tamo ima neki catch, nisam uspio naći recenzije sa ovim stvarima koje me zanimaju, jer se nažalost većina svode na unboxing i prepričavanje reklamnog letka.
OK, malo sam se poigrao s WinTV tunerom.
Meni pamti poziciju prozora kod dual Window moda, koristim softver WinTV v8.5.37283 (Premium). Micanje prozora na svakom TV tuneru izvodi se s lagom, najmanji lag je kod analogne TV. Stvar je da se TV slika mora ponovno izbufferirati jer se radi o prijelazu iz jednog memorijskog područja grafičke kartice u drugo, kod mene su 2 monitora na dvije različite grafičke, Nvidia i Intel integrirane i postoji lag ali sam ga imao i s Avermediom na DVB-T. Računaj da se sada radi o većoj količini podataka za dekodiranje.
Oko dekodiranja streama, radi se o tome da svaki TV tuner može dekodirati samo jedan TV kanal, ti imaš 2 i hardverski možeš dekodirati samo 2 kanala. Više kanala je moguće dekodirati na način da se snimi cjelokupni transport stream (TS) pa dalje softverski dekodiraš. I tada se ne radi o on-the-fly dekodiranju kakvu god informaciju pokušavao netko podvaliti. Pročitaj moj prethodni post gdje sam malo objasnio osnovne razlike, pitaj ako nešto nije jasno.
Moram provjeriti za snimanje TS-a, izgleda da je defaultna aplikacija okljaštrena i ne podržava snimanje TS-a.
Sinac je offline   Reply With Quote