View Single Post
Staro 02.10.2020., 19:51   #4360
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
Citiraj:
Autor Exomaniac Pregled postova
Računaj negdje na dva do tri tjedna dok dođu svi. U mom iskustvu je bila jedna ekipa koja je došla provući deblji kabel od šahta do kuće, onda druga koja je postavila terminal kutiju na zid i posplajsala nit, nakon toga treći koji su postavili kanalice i patch kabel od kutije do mjesta za router, nakon toga tehničar koji testira margine na niti i ako je s tim sve u redu onda dolazi ekipa koja ti dostavlja i konfigurira ONT i router.
baš im ne zavidim na poslu, ovim prvima. ako idu kroz postojeće kanale, to znači dugim i uskim bužirom ispod zemlje do parcele.

dalje se nadam da će me zvati, jer sam sve predvidio da bude u podrumu, izbušio fi=50 rupe na fasadi do podruma, provukao odavno lan kabele i dole je već skalamerija na UPS-u. ne želim ništa u stanovima jer 6-7 mjeseci godišnje to rentamo turistima, želim imat pri ruci u podrumu, ionako sam tamo uredio radionu.

o uključenju ću još vidit, trebaju oni unijeti u sustav da sam "opticiran", pa onda to proslijediti ostalim operaterima, i tek onda mogu zivkat iskon da me prebaci sa bakra na optiku.
ajde barem prvi korak je riješen.
jp_rv je offline   Reply With Quote