Da, kod nas crno-bijeli svijet. Za viksu su vjerovatno jos dobri,ali takodjer i od tamo ih ekipa rjesava. Crt-tv-i ubrzano nestaju, ali ne zato sto masovno rikavaju, vec potpuno ispravni zavrsavaju na odpadu. Gleda radnog vijeka, kvalitetniji modeli mogu potegnut bez problema i 30 godiina rada na umjerenim postavkama kontrasta. Vivaksi i quadrici iz druge polovine dvijetisucitih traju znatno krace zbog nekvalitetne elektronike, prvenstveno napojne jedinice. Zanimljivo da doticni svi imaju ugljen crnu,a ali to je jedino dobro sto imaju. Ostrina je obicno uzasna,a nije bolja ni geometrija te jos kojesta drugo.
Znam da nebi trebao, ali ja kad se pojavi kakav philips pixel plus ili panasonic quintrix sr acuity u oglasu, nemrem odolit
Glede monitora stvari ipak stoje drugacije, jer mogu prikazati hd rezolucije, visoki refresh, trenutni odaziv, puno bolja ostrina nego na crt televizorima, a tu su naravno i ultra visoki kontrast i najbolja pokretna slika od svih tehnologija. To pojedinici cijene dan danas nemali broj u svijetu. Npr. Ja volim na pc-u baciti simulaciju flipera star trek-the next generation i slicne. To igrati na ovom dell-u u2515h je nemoguca misija. Dok je na crt-u to gotovo orginal iskustvo kao uzivo po kaficima nesretnih devedesetih