Citiraj:
Autor MadBoY
Još uvijek nisi odgovorio jel u cijelom svijetu ima dnevno barem 15 EV automobila koji se zapale.  Vjerojatnost da izgoriš u EV autu, zbog baterije, ti je ista kao i da se stan zapali radi mobitela - užasno mala.
Svi trabunjaju da treba razviti mrežu punionica i onda najednom postane nemoguće dovući struju do parkinga, u gradu, čiji je vlasnik grad i gdje je vlasništvo 1/1  . Gdje god ima naplata parkinga znači da je vlasništvo 1/1 i mogu se postaviti punjači. I sa, nazovimo ih, "inteligentim" punjačima je moguće napuniti sve te parkirane automobile, jer kao što sam rekao, nisu svi na 0% i ne trebaju svi 100%. I ako poslodavac omogući punjenje automobila dok si na poslu - riješeno je skoro 90% problema s punjenjem.
I nije mi jasan komentar za kuću, pa valjda gdje parkiraš svoj auto možeš i sebi staviti punjač? Ne parkiraš valjda kod susjeda  . Nisam ni rekao da dijeliš sa susjedom, već ako jedna kuća ima više automobila ne treba svakom autu 7 kW i ne moraju se svi puniti u isto vrijeme.
|
Nije u tome stvar, stvar je da ne možeš uspoređivati mobitel i auto samo jer im je zajednička stvar baterija.
Za početak bi trebalo stvoriti nova parkirna mjesta da bi se našlo prostora za punjače, a ne uzimati postojeća kojih ionako nema dovoljno. Rješavanje problema ne bi trebalo biti stvaranje novih.
Super ideja, ali čiji poslodavac ima vlastitu zgradu i vlastitu infrastrukturu pa da može omogućiti tako nešto? Ovih par velikih firmi u Hrvatskoj, jer su svi ostali u najmu u zgradama s osnovnom infrastrukturom na koju nemaju utjecaja.
Moji žive u kući, ja živim u stanu. Parking na ulici gdje je kuća je u načelu zabranjen, no parkira se gdje tko stigne. Neke kuće nemaju garaže, neke nemaju ni predviđeno parkirno mjesto na parceli, pa imaju i 2 auta u kućanstvu. Netko ti se parkira na "tvoje" mjesto do koje bi eventualno i mogao dovući kabel, što sad?
Ja u stanu imam fiksno vlastito parkirno mjesto pred zgradom. Kako da si dovedem struju do tamo. S balkona da si bacim kabel, kao i svi ovi koji ne mogu držati auto na 2 metra od kuće?
Ograničavanje kad će tko puniti ne vodi ničemu. Opet imaš 101 što ako... Što ako mi se digne da u 2 ujutro odem na pivu u Ljubljanu, a auto mi nije na nekom imaginarnom redu za punjenje?
Sve je divno i krasno kad imaš svoju zemlju i svoju kuću negdje van grada i radiš kao nekakav direktor u HT-u ili sličnoj firmi.
Ujutro se probudiš, ištekaš Teslu s punjača u garaži, odeš na posao, parkiraš se u garaži na svoje vlastito mjesto i uštekaš auto u struju i tako na repeat.