Citiraj:
Autor OuttaControl
Zato jer kad ti se zapali fotić, mobitel i ostalo ces u najgorem slucaju ostat bez prsta. A ako ti se auto zapali ostat ces bez glave. Pogotovo u sudaru gdje izgubis svijest.
|
A što ako ti mobitel eksplodira dok voziš ICE auto, pa radi tog se zabiješ negdje, ti bez svijesti i sve se zapali? Ili ako ti je mob u džepu, ode ipak malo više od par pstiju

. Ili dok ga staviš doma da se puni, zaspeš, eksplodira i zapali se kuća dok spavaš. Ako te tog nije strah, ne treba te biti strah ni baterija u električnom autu.
Citiraj:
Autor OuttaControl
Tu se slažem nek mi od 20-80 napuni u 5-10 minuta, super ništa mi više ne treba. I da imam svagdje za napunit.
Problem je i sa kucnim punjenjem. Dakle ja sad ispred kuce imam 5 automobila, da su svi elektricni, i da se svi moraju punit to je 5*~3-7kw već je pitanje jel smiš pećnicu i grijanje upalit u kući 
|
Tu opet Tesla ima rješenje sa svojim punjačima, a nadam se da će to i ostali kopirati. Ako računamo da će se automobili puniti po noći, dok svi spavaju, nema pečenja

, onda svaki punjač komunicira s autom i "dogovaraju" se tko će imati prioritet za punjenje. Tako da sa 3~7 kW napuni 5 automobila, jer neće svi biti na 0% i ne treba svima 100%.
Citiraj:
Autor WraGG
Mislim da nisam jedini niti u manjini. Evo recimo mog primjera. Barem 2x godisnje idem na godisnji u Hercegovinu, znaci cca 1300km. Da li mislis da je jedan elektro auto u stanju parirati dizelu u te svrhe? U pravu si, ne zaustavimo se na benzinskoj 5 minuta nego 10 ili eventualno 15 (ne vidim neku znacajnu razliku), ali da moram i da sam na knap sa vremenom onda bih mogao to sve zavrsiti i za 5 minuta. Za elektro auto mi treba koliko?
Ovo gore je samo moj osobni primjer i samo jedan od primjera i nedostataka tih elektro auta preko kojeg ne bih mogao preci da ga sutra imam priliku kupiti.
|
Ako se u 10 godina više nego udvostručila gustoća, da i u idućih 10 godina bude opet "samo" duplo, bez problema ćeš odvoziti 1300 km ako napuniš auto do 100% prije puta i još jedno punjenje od 20-tak minuta na putu.
Citiraj:
Autor zgmmax
|
Ovaj prvo kupio EV pa tek onda išao istraživati prednosti i mane

.