Tema: Automobili
View Single Post
Staro 30.09.2020., 06:45   #51858
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Sorry, pretpostavio sam da marka nije bitna, a vec smo ga tako oslovljavali ovdje pa...

Ma sjedala su generalno cista i bila su na kemijskom. Auto realno nema nikakav miris, ili je jako neutralan i to mi ne smeta. Ali eto uvukao se taj miris znojne radione ili debelog automehanicara, a jos je malo pomjesano s naftom i sad me brine da su:

a) sjedala prljava/smrdljiva od majstorove tute
b) majstorova tuta je bila prljava na naftu i to se otisnulo na sjedala
Ili c) sve navedeno

Dubinski, sjedala i spuzve su ganc cisti. Zanimalo me moze li se nekako u kucnoj radioni ocistiti tkanina povrsinski a da ne natopim sve skupa vodom jer se nece nikad osusiti
Možeš probati sa sredstvom za čišćenje tepiha, napraviš u kanti bogatu pjenu uz pomoć spužve i onda na sjedala naneseš SAMO pjenu, ostaviš pola sata. Nakon toga možeš usisavačem ili isčetkati. Sjedala budu vrlo malo vlažna ali ne mokra pa to riješiš fenom.

Nakon toga probaj s ovim :
https://www.saponia.hr/hr/siroka-pot...i-osvjezivaci/

Kod mene u starom autu poništava sve loše mirise i dosta dugo drži. Čišćenje uvijek stigneš napraviti ako ti ovo ne pomogne.