Citiraj:
Autor Exomaniac
To što ljudi očekuju neka revolucionarna otkrića čarobne baterije koja će preko noći imati dva ili tri puta veći kapacitet, koštati pola cijene i puniti se u pet minuta su potpuno kriva očekivanja jer to će se dogoditi vrlo teško.
|
Iskreno, nemam pojma o baterijama ni o cijeloj toj tehnologiji pa ostatak posta necu komentirati, ali ovo gore hocu: Cinjenica je da nam upravo to treba da bi baterije zamijenile unutarnje sagorijevanje i fosilna goriva. Dok god prosjecan elektro automobil ne bude imao domet od 700-800km i da ga mogu napuniti u roku 5 minuta, meni to nema smisla u odnosu na automobil sa normalnim motorom i totalno mi je neprakticno. Znaci, ovo sto sam napisao je stav potrosaca i korisnika, cisto da me se nebi pogresno shvatilo.
Citiraj:
Autor nub
ICE motori i automobili se unaprijediju zadnjih 100 godina i na tome radi puno proizvođača, tržište za takve automobile je enormno (u nekim zemljama autiju skoro ko i ljudi), resursi su ogromni, naftni biznis radi svoje i to traje već jako dugo.
Naravno da se ne može očekivati da su baterije i EV dovedeni do iste faze razvoja s obzirom na sve faktore  , ali već i sada se napredak jasno vidi, a ako potražnja nastavi rasti moglo bi bit veselo
|
Mislis li da ce ovim tempom u narednih 15 godina napredak biti dovoljan da u potpunosti zadovolji ove uvjete jednog potrosaca koje sam naveo gore?