29.09.2020., 11:11
|
|
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
Autor WraGG
Ok, svjestan sam da je to lako dostavno vozilo cija je namjena iskljucivo u gradu i u kratkim relacijama, ali meni je to neupotrebljivo. Ako su ga vec za grada napravili, zasto moram po 3 puta ici naprijed-nazad da se okrenem tamo gdje sa BMW F11 to napravim iz prve. Da o "strujic" manama ni ne pricam. Pa to cudo ima domet od 100km jedva! Srecom nisam nikada imao potrebu bilo gdje van grada otici sa njim, a vecinom je to sve u krugu 5km, ali sta ako budem morao? Osim toga sa tih 60 konja definitivno nije ni za brze ceste, a da o auto putu ne pricam.
Ne znam, jos nisam naucio predvidjati buducnost, gledati u grah i fildzan, ali ovo sto danas imamo ja definitivno ne zelim. Odkud znas da ce to sve tako napredovati kako ti predvidjas? Pa tehnologija u baterijama se nije nesto znacajno vec godinama unaprijedila. Je li ti palo na pamet da su dosli do zida i da neke vece pomake necemo nikada vidjeti? Ja bih se mogao kladiti da ce se prije ili kasnije preci na gorive celije i vodik kao pogonsko gorivo, a ovih elektro isprdaka za 50 godina nece biti ni u udzbenicima povijesti.
|
A nemoj tako, auto je dao dušu za gradske dostave. Domet je veći od 100km, ali šta si očekivao od dostavnog vozila. Da li se može do 135 dovući, može, za dostavu dosta.
Auto je ok za ono za šta je namijenjen.
|
|
|