Tema: Automobili
View Single Post
Staro 29.09.2020., 10:19   #51812
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Čime nisi zadovoljan kod e-Kangooa?
Ok, svjestan sam da je to lako dostavno vozilo cija je namjena iskljucivo u gradu i u kratkim relacijama, ali meni je to neupotrebljivo. Ako su ga vec za grada napravili, zasto moram po 3 puta ici naprijed-nazad da se okrenem tamo gdje sa BMW F11 to napravim iz prve. Da o "strujic" manama ni ne pricam. Pa to cudo ima domet od 100km jedva! Srecom nisam nikada imao potrebu bilo gdje van grada otici sa njim, a vecinom je to sve u krugu 5km, ali sta ako budem morao? Osim toga sa tih 60 konja definitivno nije ni za brze ceste, a da o auto putu ne pricam.

Citiraj:
Autor Exomaniac Pregled postova
Čovječe, to kao da je danas, a ne za skoro 15 godina. Pa za 15 godina će dizajn baterija, punjenja, regeneracije, grijanja i hlađenja biti na jednoj sasvim novoj razini. Auti sa ICE motorima se usavršavaju već desetljećima, dok su se prvi ozbiljni električni auti pojavili u zadnjih niti deset godina.

Sve ostalo je bilo guranje električnih motora u platforme koje su bile dizajnirane za ICE motore. To ne može nikako dobro ispasti.

Električni Kangoo stvarno nije primjer kojim treba gledati električne aute općenito, baterija od samo 22kWh te motor od 60 konja je namjenjeno za dostavne relacije u gradu na kojima se većinom stoji u gužvi i prometu, a ne za vožnju i uživanciju. Da je ICE sa motorom od 60 konja, koliko bi govno tek onda bio taj auto ID.3 i ID.4 daju neki pogled kako će izgledati standardni električni auto, baterije od 50-80kWh te motori od 150-300 konja ovisno o modelu i opremi.

I to je danas. Gdje će tehnologija doći za samo 5, a ne 10 godina s milijardama i milijardama investicija u nove pogone, nove kemije, itd.

Ne znam, jos nisam naucio predvidjati buducnost, gledati u grah i fildzan, ali ovo sto danas imamo ja definitivno ne zelim. Odkud znas da ce to sve tako napredovati kako ti predvidjas? Pa tehnologija u baterijama se nije nesto znacajno vec godinama unaprijedila. Je li ti palo na pamet da su dosli do zida i da neke vece pomake necemo nikada vidjeti? Ja bih se mogao kladiti da ce se prije ili kasnije preci na gorive celije i vodik kao pogonsko gorivo, a ovih elektro isprdaka za 50 godina nece biti ni u udzbenicima povijesti.
WraGG je offline   Reply With Quote