View Single Post
Staro 29.09.2020., 07:52   #7
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
6? zabrinjava te 6 pokušaja upada ukupno?
da je to 6 po sekundi, ajde već...
zabrinjava me obzirom da se nisam nigdje javno javio pa ono, ako je 6 krenulo na slijepo u jedan dan, koliko bi ih krenulo da dam obitelji adresu pa onda ako se netko od njih spoji tko zna od kuda i s kakvim kompom... želim se pripremiti na moguća sr*nja da kasnije nebi bilo nisam znao
Citiraj:
nemoj koristit port 21, napravi redirect na neki visoki tipa 35123 ili slično, i općenito nemoj koristiti portove ispod 1000.

to je manje više to od seljačkih preporuka. nikad nisam imao problema otkad sam sve servise preusmjerio na 5 znamenkaste portove,
može li neko objašnjenje zašto je to tako, čisto da se uputim jer mi mreža nije jača strana
Citiraj:
a portove 1723 i 3389 držati zatvorene for life.
zašto?
Citiraj:
Autor dadoremix Pregled postova
botovi rokaju 24/7
otvori samo mikrotika prema netu, pa da vidiš veselja. Net je jedna velika ludara
imam ga, RB2011, no skuplja prašinu jer ga ne znam podesiti. Sjećam se samo da kad sam ga bio koristio kao glavni ruter spojen u bridge modu sa ISP-ovim je bio javljao stalno neke pingove...

Pitanje o ZTE ruteru: u firewall opcijama se može podesiti slijedeće:
Enable Anti-Hacking Protection: ON/OFF (It prevents Ping flood, Ping to death, and Syn flood attack) <- na OFF je. da li da to uključim?

Firewall Level: High/Moddle/Low/Off

Instruction of firewall level:
High: Allow legal WAN side access, but prohibit Ping from WAN side.
<- da li da uključim ovo na high jer je trenutno na "low" tj. ako uključim na high kakve probleme mi to može napraviti s internetom i mrežom?
Middle: Allow legal WAN side access and resist certain types of dangerous data travelling over the Internet.
Low: Allow legal WAN side access and Ping from WAN side.
Off: Disable the firewall (this option is not recommended).

Zadnje izmijenjeno od: telefunken. 29.09.2020. u 07:59.
telefunken je offline   Reply With Quote