Citiraj:
Autor jp_rv
6? zabrinjava te 6 pokušaja upada ukupno?
da je to 6 po sekundi, ajde već...
|
zabrinjava me obzirom da se nisam nigdje javno javio pa ono, ako je 6 krenulo na slijepo u jedan dan, koliko bi ih krenulo da dam obitelji adresu pa onda ako se netko od njih spoji tko zna od kuda i s kakvim kompom... želim se pripremiti na moguća sr*nja da kasnije nebi bilo nisam znao
Citiraj:
Autor jp_rv
nemoj koristit port 21, napravi redirect na neki visoki tipa 35123 ili slično, i općenito nemoj koristiti portove ispod 1000.
to je manje više to od seljačkih preporuka. nikad nisam imao problema otkad sam sve servise preusmjerio na 5 znamenkaste portove,
|
može li neko objašnjenje zašto je to tako, čisto da se uputim jer mi mreža nije jača strana
Citiraj:
Autor jp_rv
a portove 1723 i 3389 držati zatvorene for life.
|
zašto?
Citiraj:
Autor dadoremix
botovi rokaju 24/7
otvori samo mikrotika prema netu, pa da vidiš veselja. Net je jedna velika ludara
|
imam ga, RB2011, no skuplja prašinu jer ga ne znam podesiti. Sjećam se samo da kad sam ga bio koristio kao glavni ruter spojen u bridge modu sa ISP-ovim je bio javljao stalno neke pingove...
Pitanje o ZTE ruteru: u firewall opcijama se može podesiti slijedeće:
Enable Anti-Hacking Protection: ON/OFF (It prevents Ping flood, Ping to death, and Syn flood attack) <- na OFF je. da li da to uključim?
Firewall Level: High/Moddle/Low/Off
Instruction of firewall level:
High: Allow legal WAN side access, but prohibit Ping from WAN side. <- da li da uključim ovo na high jer je trenutno na "low" tj. ako uključim na high kakve probleme mi to može napraviti s internetom i mrežom?
Middle: Allow legal WAN side access and resist certain types of dangerous data travelling over the Internet.
Low: Allow legal WAN side access and Ping from WAN side.
Off: Disable the firewall (this option is not recommended).