Tema: Automobili
View Single Post
Staro 28.09.2020., 17:43   #51796
Exomaniac
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2016
Citiraj:
Autor WraGG Pregled postova
https://www.bljesak.info/automoto/fl...izelasa/325340

Nadam se da je samo skupljanje politickih poena. Stvarno mi se ne vozi e-auto. Imam sluzbeni e-Kangoo i kad god mogu izbjegavam sjesti u njega i vozim privatni auto o vlastitom trosku. Eto toliko volim aute na baterije.
Čovječe, to kao da je danas, a ne za skoro 15 godina. Pa za 15 godina će dizajn baterija, punjenja, regeneracije, grijanja i hlađenja biti na jednoj sasvim novoj razini. Auti sa ICE motorima se usavršavaju već desetljećima, dok su se prvi ozbiljni električni auti pojavili u zadnjih niti deset godina.

Sve ostalo je bilo guranje električnih motora u platforme koje su bile dizajnirane za ICE motore. To ne može nikako dobro ispasti.

Električni Kangoo stvarno nije primjer kojim treba gledati električne aute općenito, baterija od samo 22kWh te motor od 60 konja je namjenjeno za dostavne relacije u gradu na kojima se većinom stoji u gužvi i prometu, a ne za vožnju i uživanciju. Da je ICE sa motorom od 60 konja, koliko bi govno tek onda bio taj auto ID.3 i ID.4 daju neki pogled kako će izgledati standardni električni auto, baterije od 50-80kWh te motori od 150-300 konja ovisno o modelu i opremi.

I to je danas. Gdje će tehnologija doći za samo 5, a ne 10 godina s milijardama i milijardama investicija u nove pogone, nove kemije, itd.
Exomaniac je offline   Reply With Quote