View Single Post
Staro 28.09.2020., 17:21   #638
leonardo
Premium

leonardo's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Jučer u T-coma roditeljima uzeo EVOTV T52IR prijemnik za 189kn. Prijem signala je odličan. Tome pomaže i to što s prozora vidim odašiljač i 20tak km udaljenosti. Kada se ovaj isti prijemnik kupi kod pošte, dobije se 30 dana probni period sa svim kanalima (Cinestar, HBO, Cinemax, National Geographic, Cartoon Network, Arena Sport), no kod telekoma se nakon tih mjesec dobije kod za još dva mjeseca. Ti u stvari ne upisuješ ništa budući ti oni odmah u poslovnici odrade sve to, tako da ti doma samo spojiš prijemnik s televizorom i odskeniraš kanale.

Sam prijemnik je manja kutijica sa svim priključcima sa zadnje strane. Napajanje je dosta kompaktno i izdvojeno tako da se prijemnik manje grije što će sigurno pomoći kod trajnosti. Na dodir jedva da se osjeti da je uključeno. Priključaka ima dovoljno. Antenski ulaz, pass-through ukoliko to nekome treba, 3.5mm AV za slušalice, optički S/PDIF, HDMI 1.4, USB za vanjski disk/stick, Ethernet. Nema SCART za one televizore koji nemaju HDMI ali tada se televizor spoji preko 3.5mm adaptera. Televizori ionako iz SCARTa često koriste composite (1 linija) a ne s-video (2) ili component/RGB (3) komponente tako da je to svejedno. Adapter nije u pakiranju, ali su stavili HDMI kabel što će vjerojatno većina koristiti. Irdeto v4.0 dekoder ne može koristiti kartice što mnogima isto tako neće biti problem. Daljinski je kakav se isporučujue sa mnogim kineskim kutijicama. Dosta je lagan, visine je 17,5 cm što zaista nije premalo, ali će nekima vjerojatno trebati malo vremena za prilagodbu. Ali, moglo je biti i gore. Dugmad nisu premekana. Testirao sam na 4m i sa daljinskim zakrenutim pod kutem od 45°, što je sasvim pristojno. Sa softverske strane nije ništa posebno. Namještanja rade, EPG radi, teletekst radi, preko USB MKV 10-bit 7.1ch radi. Tako da nekih zamjerki baš i nemam ukoliko ne računam titlove. Čita vanjske titlove koji trebaju imati isto ime kao i video (.en ili .hr na kraju ne prolaze ali tako je kod dosta playera pa to ne može biti neka zamjerka). Nisam našao da se može odabrati veličina ili pozicija titla. Nažalost, za naše znakove čini mi se da će biti potrebna konverzija. Nisam previše testirao ali baratanje titlovima unutar mkv kontejnera mi je isto tako upitno.

Prijemnik je negdje u cijeni drugih kineskih složenaca. Ali, dosta njih stave SCART u kojem prespoje tko zna što i izbace passthrough, usb, ethernet (nisam testirao ali po onome što sam čitao jednako kao i kod drugih vjerujem da nema punu funkcionalnost) ili optički audio. Sveukupno za prosječnog korisnika rekao bih sasvim dovoljno. Ovdje dobiješ još 90 dana EVOTV.

Na drugom forumu je jedan kolega stavio slike prijemnika i korisničkog sučelja.
leonardo je offline   Reply With Quote