View Single Post
Staro 28.09.2020., 15:28   #10922
Stipest
Registered User

Stipest's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Prebacio sam ovaj vikend CAM na novi LG TV koji ima CI slot v 1.4 i jačinu signala 96%. Vikendom najviše gledam TV( pretežno sport), pa da ga istestiram. Na žalost, dešavaju se iste stvari. Slika se kocka, dugo učitava CAM ( nekad i ne uspije), a zna i zamrznit cijelu sliku i blokirati cijeli TV( daljinski ne reagira, tv se sam ugasi i upali). Tako da definitivno nije problem u verziji CI slota, ni u signalu ( bez veze sam naručivao pojačalo za stariji LG), nego je do CAM-a . Jedino što sam primjetio je da se to sve dešava kod HD kanala. Imam Sport klubove u HD i SD verziji i kad sam se prebacio na SD verziju, to se nije dešavalo ( barem kockanje slike), iako se na HD verziji dešavalo. Gledao sam skoro sat vremena SD verziju i nije se niti jednom desilo. Pogledao sam danas i VH1 Classic više sati i sve radi OK.Volio bi kad bi još netko tako provjerio. Ako nemate SK, može i sa našim domaćim kanalima koji idu još uvijek u HD i SD verziji. To bi objasnilo zašto materi na Vivaxu sve radi ok, jer ona gleda samo SD kanale ( Foxeve, Diva, Epic drama...). Iako mi nije jasno ovo blokiranje TV-a, jer da se to njoj desi, odmah bi me zvala. Na žalost, mislim da tu nećemo ništa moći. A1 neće reagirati, jer su to povremene greške i uvijek će to prebacivati na instalaciju. Iako, ja sam kontaktirao proizvođača kartice ( SmarDTV) koji mi je rekao da su oni veleprodaja i da suport daju samo firmama, ne i osobama pojedinačno. To znaći da kad bi im se javio A1 da bi nešto poduzeli, možda. Ne znam je li se i što može ovako preko kabela , neki frimware kao što pretplatu produžuju svaki mjesec, jer sam siguran da A1 neće mijenjati CAM-ove svima. Sve skupa, od velike euforije na početku, sada sam dosta razočaran. Kad se samo sjetim koliko sam se namučuio da ga dobijem, a sada ga ne mogu ni otkazati zbog onih 250 kn. penala u prvih 6 mj.
Najviše me boli da sam imao prije 10 g stari CONAX u koji je išla kartica od B-net, na LG TV-u koji nije ni bio smart i to je radilo bez greške 3 godine. Imao sam i onda SK HD kanale.
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:ApplyBreakingRules/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:UseFELayout/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Obična tablica"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} </style> <![endif]-->

Zadnje izmijenjeno od: Stipest. 28.09.2020. u 19:40.
Stipest je offline   Reply With Quote