ThinkPad T420 - FHD IPS upgrade
Nakon tri tjedna napokon stigao
LCD controller board kit LVDS cable. LCD zaslon koji će mu praviti društvo je AUO B140HAN01.3.
Kad sam naručivao kit, slučajno sam naletio i na
HR tipkovnicu (Chicony) pa kako ih je danas teško naći, naručio sam i nju (nek se nađe).
Prije nego raskopam laptop, na brzinu samo pomaknuo tipkovnicu, spojio LCD kontroler kit i AUO radi provjere je li radi i baca li arfekte:
... i nakon 15-ak sekundi AUO je pokazao svoje lice bez arfekata ili bilo kakvih anomalija:
Ok, sad idemo na raskopavanje:
... i onda me dočekalo nešto što nisam očekivao, odnosno za malo više od godine dana zavuklo se dosta prašine:
Samo po sebi to nije problem jer se sve rastavi i očisti za 10-15 minuta no blesav kakav jesam, skinuo sam hladnjak da nisam provjerio imam li doma termalnu pastu,... nakon dobrih pola sata ako ne i više našao sam jednu skoro potrošenu špricu MX2 paste, ni sam ne znam koliko je stara, i nakon čišćenja aplicirao na CPU to što sam imao vodeći se logikom bolje išta nego ništa (moram kupiti novu pastu, sve to raskopati i napraviti to kako treba).
Nakon malo mozganja, odlučio sam da kit kontroler neće ići iza LCD-a (kako radi većina) već da ću ga staviti u slobodni prostor iznad internog RAM modula:
... i opet provjera radi li sve kako treba:
... i nakon potvrde da je sve ok, laganini natrag na sastavljanje.
Tu me je u poslu prekinuo poštar koji je nenadano donio i treći naručeni
paket iz Kine (naručen zadnji, došao najbrže):
... natrag na T420, nakon sastavljanja, još par poteza blago alkoholiziranim maramicama i to je to, na oko nikad ne bi rekao da mu je devet godina na leđima:
I za kraj koliko je to isplativo?! Pa ocjena vrijednost je ionako individualna pa za kraj još par slika što se dobilo upgradeom:
EDIT:
E da, za sad termalnu pastu možda i neću mijenjati tako skoro jer je ovo presmješna temperatura da bi bilo što dirao: