View Single Post
Staro 27.09.2020., 18:34   #2795
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor FRipper Pregled postova
Takvo mislim pod tim da ima 1 vent. Nisam mislio da je loše, dapače, kutija je odlična, lim i dimezije. Ali fali mu bar 2 venta još..
Ne bih se bas slozio ali reci cu mozda, mozda si u pravu tj. ostavljam teoretsku mogusnost mada iz iskustva, bar za sada u takvom tipu kucista nije bilo potrebe ugradjivati prednje ventilatore.
O cemu se naime radi ? Pa ako pogledas onaj video na 1:58 gore su rupice, dakle kuciste je od gore propusno, takodjer na 4:07 se vidi da po bokovima gore su filteri za prasinu tj. sam ispuh.

Imas jedan ventilator od iza u ravnini cpu coolera, dakle ako se i nakupi nesto topline u kucistu gore sto je prirodna cirkulacija toplog zraka, on ce jednostavno otici van a sam potisak zadnjeg ventilatora
ce kupiti i izbacivati sve sto proizvede cpu cooler, sto ne pokupi gore ce se rasprsiti jednostavno bar dok se filteri ne zaprljaju. Nadalje, prednji ventilatori na kucista su oduvijek bili prisutni na kucistima
samo vecinom iza maske i dolje radi hardova, danas hardova skoro da i nema ili ih uskoro nece ni biti kako se ssd ubacuje. Sam SSD nije nuzno da je tamo gdje je hard disk nekada bio...

Danas su prednji ventilatori cinjenicno vise radi bljestave ljepote nego svoje korisnosti, vise se isplati staviti ventilator gore iznad cpu-a pa u suradnji za zadnjim da prave potisak tj. usisavaju zrak preko prednjih filtera na kucistu.
Da je kuciste gore zatvoreno, da.. zbilja nema sanse da 9900K opstane u takvom kucistu bez prednjih i 2 zadnja ventilatora ali bi opstao da je napajanje gore tj. da nije pomodarski dolje i da hladi samo sebe.