Citiraj:
Autor olly
Gledam modele S9 i S9 plus... E sad kako je tesko naci novi, a ako se i nadje onda je cijena jos uvijek paprena, odlucio sam gledat neke izvrsne polovne. Ali jedna stvar me brine, koliko cesto budu na njima ti "burn inovi" od Amoled zaslona tokom cesceg koristenja? Jel to neka floskula ili je stvarno tako? A na sta moran onda obratiti paznju kad kupujem, jer ima ponude dosta velike pa da se ne zeznem?
|
Burn-in je itekako stvaran, no ja ga u praksi jako rijetko vidjam kod mobitela novijih od npr. S8-ice... Realno, burn-in je u proslosti (pa i danas ali u manjoj mjeri) najvise ovisio o tipu korisnika, zatim se vremenom i software umjesao (pametniji managment samih pixela, sve u cilju izbjegavanja burn-ina) jer su OEM-i shvatili da ima ljudi koji kupe mob, postave ga kako im pase pa nikad ne mijenjaju pozadine, ikone uvijek na istom mjestu, itd... Znam iz prve ruke slican scenarij gdje je moj kolega drzao isti wallpaper pune 3 godine nakon kupnje moba, ekran dozivio burn-in naravno - zanimljiva stvar je ta sto je mob imao LCD a ne OLED