View Single Post
Staro 22.01.2006., 22:54   #1
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Thumbs down RIP >>> Teac CD-W552G <<<

'

Teac CD-W552G

January 2004 - Manufactured Teac corp ....Tokyo Japan (Made in China)

Kupljen krajem 2004-te, snimio jedva 50-tak CD-a. Neki dan kod snimanja... rec otisao u nedogled i zavrsio u zemlji Manitua.

Nakon nekoliko "Uf Uf" i par Haug-ova, karakteristicnog zvuka motora i citanja vise nije bilo. Spindlao je CD kao da je isao preko kikiriki gramofonske igle. Nista strasno, 52x je ionako stroj koji moli da se pokvari. Ako ovo nije uredjaj sa programiranim ciklusom trajanja onda stvarno nisam sigurno sto je.

Ako je netko imao ili ima ovaj relativno novi model (barem po specifikacijama) svakako je cuo gotovo bolesnu razinu vrtnje i poklica visokih frekvencija koji kao da su pokretani nekim superchargerom, samo, ovaj "charger" je prenos ocigledno ostvarivao preko nekog iskuhanog rezanca sudeci po "trajnosti" spomenutog Teac-a.

Od samog pocetka bolesno JE zvucao taj drive i kao da je odmah rekao da nece dugo ... jos kad vidjeh pomodni slim format, veselju nije bilo kraja.

Imati brzu przilicu ipak ima smisla. Kad u zurbi nesto treba brzo baciti za van, ipak dobro dodje. No jedina stvar koja me razocarava ... da je to ipak jedan Teac drive. Istina, stosta se promjenilo u tom segmentu i posebno koliko mu je vazan i koliko je nase trziste meka za kvalitetnu robu. Ipak, kad vidim jednog TEAC CD-W54E (1x-4x) kojem vec godinama izmisljam razloge da bude u nekoj masini jer 1x je prava divota za klasiku ... drive koji je presao +100-ine medija i radi kako da je danas kupljen, zalosno je kad ga usporedim sa ovom upravo preminulon W552G sirotinjom

Šali je dosao kraj i ja fino bez ikakvih predrasuda kupujem sutra LG CDRW naj recentnijih 50+ specifikacija i kladim se da mi se ovo nece desiti. Stara fama nazalost nema vise vajde danas.

Ironicno je kad sam znatizeljno pogledao garanciju spomenutog Teac-a :

Pola godine za Teac, za sve ostale puna godina.

Zanimljivo zar ne?

Prilicno zanimljiva procjena koja ocigledno i nije sasvim bezazlena ili slucajna
Visage je offline   Reply With Quote