View Single Post
Staro 25.09.2020., 22:41   #1825
guerra
Banned
Moj komp

Datum registracije: May 2019
Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
Da, u usporedbi s orginalnom GTX 1080 je ovo jako impresivno, ali frajer ju je najavil kao duplo bržu od RTX 2080 kaj naravno nije, čak i bez svih ovih sranja koja sad već dnevno isplivaju na površinu.

Dodamo k tome da se tek na 4K vidi konkretna razlika, pa šrot Samsung 8nm i ~400W potrošnja, sve skupa djeluje ni vrit ni mimo. Budemo vidjeli rasplet situacije, ali zasad je ovo gore nego Turing u početku.
Kaj nije na koncu dana nebitno da li je duplo brza od 2080 vec da je perf/$ kak spada? Mislim ok, koznati je prodao maglu, napravio hajp kakvu ova generacija ne zasluzuje, ali na kraju je Ampere opet super kupnja.

Kaj se ovih sranja tice lako moguce da je sve povezano uz fusarenje na pcb-u, ali i dalje su to nagadanja, jednostavno treba pricakti nove drivere jer moguce je da vecina problema lezi u njima. Realno tako se za Navi moglo reci da su sve sfusarene (a nisu) jer driveri mjesecima nisu radili kak spada pa je bilo crashanja, black screenova i sveg ai svacega

Ovo da se razlika vidi tek na 4k je ovisno od igre do igre, ali i o tome koji se procesor koristi. Mislim nije cudo da je Stevica sa HU u usporedbi sa ostalima dobio najmanju razliku u odnosu na 2080 ti jer je valjda jedini koristio 3950x

Ovo o potrosnji pricas za 3090 il? Sa 3080 tesko da ce se vidjeti takve brojke

https://www.youtube.com/watch?v=Bdoh...el=OptimumTech
guerra je offline   Reply With Quote