Citiraj:
Autor Psycho
old skul sistemci, imate li kakve labove doma? nesto ozbiljnije mislim. ili kad se dodje doma ode u frizider po pivicu i opusti uz TV/klince/zenu ?
|
Kakav lab doma?
Ako i radim doma, sve remote.
Nosio sam doma nekada switcheve i routere za konfanje, držalo me 3-4 mjeseca. Čak sam jednom neki stari server doma nosio da isprobam neke SAS diskove, ali i to me držalo 2 dana.
Ovako, ako radim/učim/fixam probleme, sve remote.
Ali savjet, bez obzira koliko se trudio da ostaviš dojam/poradiš na sebi/pokažeš se korisniku, pokušavaj što manje raditi u privatno vrijeme.
Meni je prekovremeni rad i/ili rad od doma u bivšoj firmi donio benefita ravno nuli. U sadašnjoj firmi od starije ekipe 100% njih mi govore da radim samo za vrijeme radnog vremena, tako se i postavim i to funkcionira.
Ako nešto ne stigneš isporučiti, nije tvoja stvar. Tvoja sposobnost/znanje/volja i želja trebali su biti procjenjeni prije i shodno tome biti postavljeni ciljevi i rokovi.
Ako ti nemaš znanja da odradiš nešto u određenom roku bez da učiš, savjetuješ se, istražuješ ili se educirat a rokovi su na vratima, netko iznad tebe, koji planira nije dobro isplanirao.
I da, transparentnost je po meni ključna. Transarentnost tvojih mogućnosti, znanja i sposobnosti te s druge strane transparentnost ljudi koji postavljaju ciljeve, rokove, zadatke, tickete itd.