Citiraj:
Autor John Creasy
s obzirom koliko ćeš vremena potrošit na testiranje, najlakše ti je frknit novi win gore, s osnovnim driverima (nikakve dodatne programe/programčiće), skini doom/nešto drugo, i testiraj dal trza.. tako ćeš riješit najveću stavku - windowse.. ako opet bude trzalo, onda se baci na daljnje testiranje..
|
Prije dan su stavljeni novi Windowsi, piše gore.
Citiraj:
Autor Disco
Ako nisi, za svaki slučaj odi u control panel od grafe pa pod 3d settings za destiny 2 stavi grafu na max performance.
Ali nebi se čudio da je problem upravo u tom DP kabelu.
EDIT: Vidim da pišeš i za druge igre, ali Destiny izgleda ima taj problem od prvog dana:
https://www.reddit.com/r/DestinyTech...microstutters/
EDIT 2: Provjeri sa GPU-Z-om i u BIOSu da li ti je grafa na PCIe 3.0 X16.
Ali da ponovim, i dalje mislim da je ovaj kabel potencijalni problem.
Probaj sa nekim drugim kabelom ako možeš. HDMI, jer DVI pretpostavljam da nemaš na grafi.
Ili čak sa nekim drugim DP kabelom ako možeš.
Isto tako probaj isključit te kerefeke freesync i to, stavi na 60 FPS-a, uključi normalan v-sync i probaj tako.
|
Ma Destiny 2 je sjeban što se tiče optimizacije, haha, tu je sve moguće jer je igra fakat ogromna i kompleksna. GPU-Z pokazuje PCIe x16 @3.
Kabel zaista sumnjam da je problem jer nije neki žnj Roline, ali imat ću na umu. DP koristim jer HDMI sa nVidia ne podržava GSync compatible. HDMI kablova imam doma viška ko u priči, ali DP samo jedan. Imat ću na umu.
Inače jučer sam navečer imao session od skoro 4h, igrao raid u Destiny i možda je prerano za reći ali nisam primjetio ni jedan trzaj. FPS je padao i skakao u silnim eksplozijama ali trzanja nije bilo.
Jedino što sam napravio je premjestio USB receiver za miš iz stražnje strane kućišta na prednju, jer sam negdje pročitao za sličan problem da je nekom ometala ostala elektronika signal od miša...a ja imam more elektronike, žica, adaptera, routera na tom zidu gdje je i komp.
Možda je slučajnost a možda stvarno imam neki interference na relaciji receiver/miš. Isprobati ću sa kontrolerom pošto wired miša nemam.
Fingers crossed.