25.09.2020., 08:42
|
|
Registered User
Datum registracije: Jun 2019
|
Cat6(a) i kompatibilnost
Bok svima,
sorry ako je već bilo neke rasprave na ovu temu. U nekom postu sam već spomenuo kako razvlačim novu mrežu po stanu, pa planiram uzeti Cat 6 kablove i zanima me par stvari:
- Vjerojatno će ethernet kablovi biti u istom "šlicu" sa strujnim kablovima. Doduše, struja i mreža će biti u odvojenim bužirima. Hoće li tu biti smetnje radi toga i trebam li tražiti nekakve shielded varijante ili će obični Cat6 biti dovoljan? Cat6a možda?
- Cat 6 konektori - glupo pitanje, ali - jesu li kompatibilni sa uređajima i switchevima koji nisu nužno cat6? Postoji li takvo što uopće? Koliko sam pronašao na forumu, Cat6 kabl je deblji i teško se krimpa sa Cat5 konektorima, i to mi je ok, kupit ću konektore, ali je bitno da ti konektori onda uđu u switch

- Nastavno na pitanje 2, trebam li tražiti nekakav Cat6 patch panel ili će biti dovoljan bilo koji?
- Ima li netko da koristi TEM-ove modularne zidne utičnice, vidim da imaju posebno Cat5 i Cat6 - pa bi dobro bilo znati jel će se i na njih moći kabl spojiti
- Gdje kupiti takve kablove?
- Ima netko tko se bavi krimpanjem da bi odradio poslić krimpanja i spajanja svega na patch panel?

|
|
|