Citiraj:
Autor Drug Brko
Nakon najvećeg hype-a ikada u povijesti lansiranja nekog komada hardvera i 7 dana nakon lansiranja najjačeg naoružanja iz zelenog tabora, donosim neke SVOJE zaključke koji se neće i ne moraju svidjeti drugima (za što imam, da prostite, vrlo visoko izraženu bol u spolnom organu).
Prvo samo da priznam da mi je Kožnati rekao sve što sam htio čuti, ali isto tako, ostalo je samo na tome, čuo sam što sam želio čuti. Ono što sam želio vidjeti, nisam vidio. Kako to?
CUT
|
Otprilike +1 na ovo. Premda sam već više puta ponovio ja nisam kandidat za ovu visoku klasu GPU-a, tj HW-a općenito. Ja ciljam na 3070-3060 ili čak možda i 3050. Čekam i gledam.
Da su ovo nahajpali, jesu, da je kožnati (a po novome može i Dr. špatula

) marketinški guru je, da se po skillu približio Jobs-u, ha, pa i nije baš, ali je blizu. Ali najbitnije po meni je da je narod sam sebe nahajpao, ne špatula.
Po meni Ampere ne ispada nikakav arhitektularni napredak, nego su doslovno brute forceali u chip što više toga pa nek se grije i troši u PM.
Pa onda rasprave, ko pazi na potrošnju nije pravi PC gamer i slično (komentari sa stranih foruma!). E pa meni je bitno da mi ne iskoči doma osigurač kad pokrenem Metro.

Ne, ozbiljno, nebi da mi komp troši kao radijator.
A opet, evo ja osobno igram hrpu modova starijih igara i emulatora i čudesa.
I tu nV driveri imaju neprikosnoveni monopol i to najblaže rečeno.
Jednostavno su zastupljenije nV grafičke i sve se radi i optimizira za njih.
I tako sam ja ''prisiljen'' uzet vj neku nevidiju, doduše ako ćemo realno, radi i ova iz potpisa čisto OK za 1080/60. Kao što je stevan US rekao, pa nije ljudi grafička hrana i neka životna potreba da se mora kupit odmah i sada.
I svejedno ću uzet u obzir radeonke i strpit se.
Do sada sam samo 2 puta donio krivu odluku i zaletio se, a to je sa FX 5900xt (i još prodao R 9700, najgluplji potez IKAD) i sa 8800GTS 320 koja je u rekordnom roku od high enda postala govno sa debelo premalo RAM-a. Doduše, radila je ona dugo i donekle dobro, ali mi je bilo baš žao što se nisam strpio do 8800GT 512 koje bila jeftinija i bolja u svakom pogledu. Skoro pa bi rekao da mi je prisjela ova GTX 970 kad je izašlo na vidjelo muljanje sa memorijom, ali ovo mi je najdugotrajnija grafa u cijeloj igraćoj karijeri (i da je nV vrhunski ishendlala problem kroz drivere).
I sad ti reporti da se grafe krše i slično....
Moj savjet svima je da se strpe koji mjesec, neće grafe uteć.
Naprotiv, normalizirat će se cijene, popeglat će se driveri a vj i BIOS-i od grafa pa da sve radi kako treba.