Citiraj:
Autor 1v@n
Demistifikacija Apple Watcha 
|
Neda mi se pisati romane, vidim da si nabrijan
Ali ajde bar par stvari:
Citiraj:
Autor 1v@n
1. GPS je GPS. Ne može biti precizniji zato jer je to Apple. GLONASS, GALILEO...svi satovi to sve podržavaju.
|
Jesi ti ozbiljan ili?
Počeo sam pisati pa sam izbrisao, nemam volje... neka ostane na ovom kratkom pitanju
Citiraj:
Autor 1v@n
2. Opet, nije do Applea nego do senzora, a senzor koji mjeri otkucaj srca na ovaj način, kao i svi ostali satovi s HR monitorom s donje strane, jednostavno nije precizan. Koliko znam, Apple nema podršku za ANT+ senzore, tako da ozbiljan senzor na njega ne možeš ni spojiti.
|
Ne pada mi na pamet kupovati dodatne senzore i kačiti po sebi, pa mi tako ni ANT+ nije minus.
Kome stvarno treba ANT - neće kupiti AW.
I što ti znači nije do Applea nego do senzora?
Pa normalno da je do je do senzora, i ne, svi senzori takvog "tipa" nisu jednako precizni
Citiraj:
Autor 1v@n
3. Garmin Pay
|
Ok, ali kao netko tko koristi apple pay i inače, apsolutno mi se neda imati 2 tipa plaćanja.
Citiraj:
Autor 1v@n
4. Kako se javiš na poziv ako ti trebaju obje ruke?  Javim se i na garminu, a mobitel je opet toliko blizu/daleko da čujem sve sa speakerphonea.
|
Kruške i jabuke jelte...
Ja se javim gdje god da mi je mob, tebi možda nije bitno ali meni je.
Dovoljno mi je vrhom malog prsta pritisnuti gumb za javljanje, tako se javim
Citiraj:
Autor 1v@n
5. Opet, BT standard je u pitanju, nije do Applea. BT ide i do 100m
|
Opet nemaš pojma.
BT standard je jako bitan, ali nemaju svi uređaji receiver/transmitter sa jednakim dometom.
Citiraj:
Autor 1v@n
6. Garmin ConnectIQ
|
Sve super, ali 0 bodova u odnosu na app store.
Citiraj:
Autor 1v@n
|
Ok, ne znam koliko dobro radi na garminu, možda radi i bolje, nemam blage.
Kažem samo da apple watch ima sve skupa najbolji dojam UX-a za mene.
Citiraj:
Autor 1v@n
8. Garmin Connect (još mnogo više od navedenog)
|
Što želiš da ti krenem nabrajati sve još dodatne stvari koje možeš sa apple watchem u odnosu na garmina?
Daj me nemoj
Citiraj:
Autor 1v@n
Sve ovo što ti je wow i fascinantno na Apple Watchu za 700€ imaš na Garminovom VivoActive 4 za 300€, samo što mu baterija traje 8 dana.
Daleko od toga da je Watch loš, ali za tu cijenu ne pruža puno.
|
Nema sve nego ima neke stvari.
I ima neke appove/tehnologije koje apple ne podržava, što naravno nekom može biti više nego dovoljan razlog za ići na garmina.
Ako tebi garmin daje sve što ti treba - super, meni ne pada ni na pamet preći na njega.
Eto, dosta od mene na ovu temu.
Živio ti meni