View Single Post
Staro 24.09.2020., 14:09   #630
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor dakky Pregled postova
Ma sve ok, nisam ni mislio da bi to itko radio, samo pročitaj par postova iznad natezanje oko razlika između analognog "signala", DVB, DVBT2 itd. gdje tupim da je sve to isto samo je softver u pozadini taj koji nešto omogućava, odnosno, ne omogućava.

To što su proizvođači odlučili da njihov softver neće dekodirati h265 ili h264 već će tjerati kupca da kupuje novi uređaj je potpuno druga stvar, a hardverski gledano sve je praktički na istoj arhitekturi (vezano za onu usporedbu Mac i PC, oba imaju istu arhitekturu x86, pa što radi na jednom ne radi na drugom itd.)
Da, to se zove "kako kupcu uvaliti novi proizvod". Na žalost, ako hardver nema softverski riješenu podršku onda je zreo za smeće.

Citiraj:
Autor Max Rockatansky Pregled postova
Snimanje nisam još probao, ali pretpostavljam da nije neka nauka jer se samo kopira stream (nema više digitaliziranja kao nekad kod analognih pa da treba hw-encoder da bude kvalitetno i bez gubitka frameova).

Da, konkretno na toj makini, RX580 na DVI, HDMI i DP.

Na Avermedia TwinStaru (dual-tuner) sam mogao gledati 1+2 streama, odnosno prvi iz jednog muxa (1. tuner), a druga dva iz drugog (2.tuner).

Nažalost, Avermedia se odrekla svih starih tunera i više ih nema na njihovom webu, pa ne mogu probati neki noviji driver ili player (njihov MediaCenter).
Ali ... kopkalo me ovo o čemu pišu c-shadow i dakky pa sam išao probati stari tuner na jednoj drugoj makini ali sa DVBviewerom (nezavisni player) i uz nešto brljanja po .ini fileovima za transpondere uspije odskenirati i prikazati !! TrendTV HD, kanal koji prepozna kao 1280x720 u HEVCu.
U istoj grupi (762 GHz ili MHz) pronađe ukupno 4, TrendTV i Laudato u SD i HD (720p) rezoluciji !?. Ostale HD muxeve na nađe ali tomu je možda razlog druga antena i slabija osjetljivost Avermedia tunera.
Sad mi je sve skupa još manje jasno nego prije
Budem malo pogledao ovo oko snimanja TS-a, isprobavao sam i DVBviever i SichboPVR ali se nisam natezao sa snimanjem TS-a. Javim...
Sinac je offline   Reply With Quote