View Single Post
Staro 24.09.2020., 09:33   #8790
dada-as
Bot Maker
Moj komp

dada-as's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Ako si tip koji upgrejda, a prema moj komp mi se cini da nisi buduci imas staru konfu koju si mogao vise puta upgrejdnut, a nisi, godine su prosle. Pa onda mislim da ti ne preporucam da sad uzimas plocu za upgrejd kad vjerojatno neces upgrejdat. A i zasto bi, upgrejdovi su skupi i cesto neisplativi u novcanom smislu, jer dosta kostaju dok vec postojeci hardware koji mjenjas je debelo izgubio na vrijednosti pogotovo kada se radi o AMD.

Plus ovi spomenuti procesori gore ce te sigurno drzat duuuugo, sigurno ce izac i 650 i mozda cak i 750 ploce...

Osobno imam Gigabyte B450 Aorus Elite, nije ni blizu 1000kn, i nevidim nikakav nedostatak ili problem s procesorom 3600x. RAM radi na 3600 Mhz stabilno tak da ono...

Isto tak sam stavio r5 2600 na onu najeftiniju mogucu asrock plocu za 400 kuna, radilo ko urica. Pa bi zakljucio da za ove skupe ploce moras iamt neki razlog da ih uzmes.

A kolegi Fitch preporucam rx 470 4gb, ili 570, i nebi na to trosio 1000 kuna, jer neces toliko puno dobiti, mozda bi se cak isplatilo mjenjat procesor pa uzet neki jaci FX, mada i to bi bilo odprilike pretakanje supljeg u prazno. A rx 470 4gb je overkil za tu konfu, a mogu se naci jeftino. 8GB ne gledaj to je minerska roba, pa je i cijena takva, odnosno oni ne pitaju za cijenu, hehe