View Single Post
Staro 23.09.2020., 11:59   #1
vlatko27
Premium
Moj komp

vlatko27's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Lagano trzanje u svim igrama - konfiguracija stara 4 mjeseca

Generalno najviše igram Destiny 2 i svjestan sam da to nije najsretnija igra za optimalne performanse, stabilan FPS itd. pogotovo u mjestima visoke aktivnosti kao patrole gdje je puno igrača na serveru itd. Pisao sam o tome u D2 podforumu ovdje i prihvatio mišljenje da je to ipak do igre.

No odigrao sam par partija Apexa i primjetio isto. I zadnjih par dana igram Doom 2016 koji zaista mislim da bi moja konfiguracija trebala pojesti u 1080p i držati stabilnih 144 FPS, ali eto i tu primjetim isti problem kao u svim drugim igrama...ili me Destiny 2 iztraumatizirao. U Doomu zaista FPS stalno piči oko 140 FPS ali to kad se desi, primjetim da FPS opadne na cca 120 FPS.

Najlakše opisati kao neki „micro-stuttering“, mikro trzanje, nije konstantno ali svako malo se javi, kao da preskoči 1 ili 2 frejma. Možda je to normalno, možda sam ja lud ali smeta me i htio bi doći do razloga, eventualno rješenja.

Da li mogu napraviti neki Benchmark koji bi mi rekao treba imat score taj i taj sa tim komponentama, pa da vidim koliko ja imam? Eventualno da mi ukaže koja komponenta under-performa?

Konfiguracija je u profilu. Driveri od nVidije, BIOS od Asusa najnoviji. Čitao sam brda i brda probao sve i svašta ovako od oka ću probati navesti sve što sam probao;

1. BIOS settings je na defaults, jedino uključen XMP profil za RAM
2. Windows power plan je AMD Ryzen High Performance
3. Isključen je Windows game bar, kao i nVidia, Steam te Discord overlay
4. Sound settings u Windows stavljen na 16 bit, 44100 Hz (CD Quality)
5. Na AOC je uključen Freesync
6. nVidia Control Panel postavke odavde: https://blurbusters.com/gsync/gsync1...d-settings/14/
  • Gsync compatible uključen
  • Max frame rate je postavljen na 141 FPS
  • V-Sync u svim igrama isključen, te uključen u nVidia CP
  • Low Latency mode: ON
7. Logitech miš radi na 800 DPI i 1000Hz polling rate
8. Destiny 2 sam probao i sve low na 1080p i sve high, više-manje isto mi se činilo. Sada mi je preset High te sve što ima veze sa Shadows sam stavio na low. Isto tako i u Apex
9. Doom 2016 sve na Ultra te shadows na low

Eto, to bi bilo to. PC generalno dobro radi, nije sad da je ovo neigrivo ali smeta. Možda sam lud, možda mi se više i čini, nemam pojma, ali eto…tko pita ne skita. Možda ima neki čaroban BIOS switch koji je krivo postavljen ili neka postavka u Windows, šta ja znam.

GG momci, svaki savjet dobro došao.
vlatko27 je offline   Reply With Quote