Citiraj:
Autor trlabrla
Ja ti mogu reći samo općenito o matrici - ostani na IPS-u jer će te šokirati prelazak na VA. Najprije ćeš primijetiti razliku u reprodukciji boja, nema veze ako nisi grafičar, primjeti se i u klasičnom korištenju računala.
Zatim ćeš, ovisno o VA modelu (kod nekog više kod drugog manje) primijetiti kašnjenje u osvježavanju pokretnih dijelova slike. Kod najgorih slučajeva to izgleda kao razmazivanje slike.
Problem prelaska s IPS na VA bi bio manji da si prije koristio lošiji IPS monitor, ali Dell je tu jako dobar. Ja koristim baš taj Dellov model i napravio sam puni krug - IPS-VA-IPS. Na VA sam izdržao nepunih 1 tjedan 
Najveća prednost VA matrice je kontrast, ali tvoj Dell ima odličan kontrast (za IPS monitore). Razlika bi trebala biti najuočljivija u filmovima, ali iskreno ja sam ostao ravnodušan, očekivao sam puno bolje iskustvo.
|
hvala ti na info, ali, 'na papiru', svaki od ovih monitora je bolji od mojeg dell-a (
https://www.displayspecifications.co...son/afef1517cd)
A sranje mi je što nemam gdje ootići i pogledati ih, a kamo li usporediti ih jednog kraj drugog
Citiraj:
Autor darkijas
Ne znam kako je bilo ranije, ali sada dell definitivno nije imun na varijacije panela ugradjenih u njihove monitore. Tako da taj brand nije nikakva garancija da neces dobiti more bleeda i jadan kontrast. Sada je trenutno aktualano 144hz i precjenjeni hdr i s tim se zamagljuje cinjnica da lcd tehnologije u sustini tehnoloski ne napreduju nista u odnosu na modele od prije 10-ak godina, tako da je sasvim moguce imati monitor toliko star i puno bolji od nekog najnovijeg modela, pa makar bio 32" i 8k.
|
Potpuno sam svjestan, i zato velim, ovaj kojeg imam je JEBEN, al fali mi mjesta. drugi monitor je stara 19" 4:3 TN krntija.