Citiraj:
Autor Exy
Točno to, PS5 ima 16GB memorije ukupno (radna+grafička) a dobar dio ljudi na PC-u već dugo ima 16GB samo sistemskog rama tako da ne vidim baš nikakav problem u tome da će RTX3080 imati 10GB.
Kad se tome doda da su nvidijine metode kompresije puno naprednije od AMD-a (koji je u PS5/XboX-u) stvarno nema potrebe živcirati se oko 10GB memorije u RTX-u 3080.
|
Konzole tu memoriju raspoređuju po potrebi, XSX ima 10gb superbzre i 6gb sporije memorije(po meni su se sa ovim opet posrali kao i sa esramom na X1) dok PS5 ima memoriju jednake brzine ali negdje između te dve sa XBOXa. A kod PS5 devovi mogu kontrolirati što žele povećat, frekvu CPU-a pa da se smanji frekva GPU-a i obrnuto, ulg ne more oboje na max vj zbog TDP-a.
I neću više u OT.
Što se tiče jeftinijih 3080 kod nas, sjećam se da Inno3d i nije bio baš na dobrom glasu davnih dana. A kakvi su danas, ne znam. Kao da mi je ostalo neš u sjećanju da je u doba maxwella bilo problema sa nasjedanjem kulera na GPU...neka me ispravi neko upućeniji.
Inače i Powercolor je bio loša marka davnih dana, pa se sada smatraju dobrim proizvođačem, samo sa čuo da su problematično kod RMA.