View Single Post
Staro 18.09.2020., 22:40   #3965
Dottore
Extrema Thule
Moj komp

Dottore's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
Apropos priče o bateriji i brzini punjenja, XR star 2 godine, baterija na 98%, vrh!
Koristim isključivo originalni punjač baš zato što je spor i tako štedi bateriju, brzi punjači je i brže ubijaju. Kako ga stavljam punit preko noći, brzina mi ne predstavlja problem(mislim da se puni cca 3,5h kad je skroz mrtav). Plus koristim i onu opciju prilagođenog punjenja, iliti on se napuni do 80% i onda zaustavi punjenje i nastavlja do 100% vodeći se mojim navikama korištenja (budim se u 5h ), pa me ujutro dočeka pun. I da, bat mi traje dobrih 3-4 dana. Čak i moj stari 6s koji sam dao ženi je kao na 80% baterije nakon 5 ili čak 6 godina (ne sjećam se, ali sam ga uzeo cca 2mj nakon izlaska), ali ga ona zna punit i 2 puta dnevno(samsung SOC).

Nego to što spominjete...šta misle izdat iphone bez punjača?! Kao što je usrani Nintendo prodavao 3ds XL i New3DS...užas, baš mi se kenja od toga, premium uređaj, ali zato od opreme dobiješ ličko rukovanje.
Tako i treba. Punim polako i nije mi hića.
Punim orđi 5W, 5 portni Anker i obični Šmašung 2A (nije QC)

Iphone 5s 16gb- 80% - prvi put promjenjena baterija
Iphone 6 64gb- 96%
Iphone 6S 64gb -98%
Iphone 7 Plus 32gb -97%
otada pauza sa hrpa androida( HTC, Huawei, Šmašung)
Iphone 11 64gb - 100% , nakon 8mj.

Citiraj:
Autor mamutarka Pregled postova
to stoji

al da bar onda smanje cijenu za 200kn, onda bi taj ''zeleni'' argument imao smisla
Ne baš.
Zaboravljaš koliko košta goli punjač 1A~5W (219kn za model A1400) i USB-A to Lightning kabel (129kn ako pamtim dobro) - sve u iStyle. Di je tu računica?
Da ne spominjem cijenu 18W PD punjača i kabele USB-C to Lightning (Već smo raspravljali prije)- Cifra? Mašala, 299kn+229kn
Daleko je do zelenog argumenta. Apple uvijek u dodatnim opremama udara veću cifru nego zapakiranog sa mobitelom. Nije jedini, Šmašung i Oneplus sljede primjere.

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Čak mislim da nije toliko do punjača koliko do kabela. Na mom huaweiu zaboravi na super punjenje ako nemaš oriđiđi kabel bez obzira što je original punjač. Išao kupit kabel u huawei servis, nemreš, moraš u setu s punjačem. Idioti...
Ne znaju oni koji kabel tražiš. Možda si dobio otrpilike od model P9.
Ne moraš kupiti baš uvijek orginalni, imaš uGreen i traži isključivo Huawei

Svaki proizvođaš drži svog standarda - npr. Oneplus
Dottore je offline   Reply With Quote