Dakle, u zadnje sam imao brdo problema sa pregrijavanjem Lenovo P51... Precesto se rusio, dosta problema i oko graficke kartice... Pokusao sam sa intel XTU smanjiti napone na jezgri i TDP, no bez nekog veceg uspjeha... Temperature u idle su bile oko 65-68oC, tako nekako, a u full loadu je znao ici uredno i preko 100oC, no nikako nije islo ispod 93oC...
I nis, nakon dva tjedna sustavnog odbijanja zamjene termalne paste jer me grozi cijeli laptop otvarat (doslovno svaki saraf se mora skinuti), natjerao sam se i rezultati su i vise nego dobri... Stavio sam AS Ceramique2 termalnu pastu, al necu stavljat slike kako to izgleda jer sam zadnji put prozvan heretikom i nepostivateljem Thinkpada...
Idle je cca. 57-58oC, sto je i dalje visoko, ali ocito ispod ovoga nejde... No, ono sto me puno vise veseli je sto sada u full loadu ne prelazi 83-84oC, tako da se niti ne rusi vise...
Edit: Idle temperature su 57-58oC jer je min frekvencija podesena na 20%, a ne na 5% kako je bilo prije... Jbg, to da mi ne laga kada krenem nes radit...

Kad stavim 5%, ide to dosta nize, reda velicine 52-53oC... Molim uzeti u obzir da se radi o intel Core i7 7820HQ i nVidia Quadro M2200 u laptopu koji dijele hladnjak, dakle treba to i ohladiti... Srecom pa su ventilatori necujni...