Tema: Automobili
View Single Post
Staro 16.09.2020., 09:25   #51600
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor mamikulcic Pregled postova
Ja bih ti savjetovao da ako ikako možeš uzmeš negdje na 2-3 dana navedeni automobil i isprobaš po gradu, autocesti, otvorenoj cesti... Čisto da ne ostaneš razočaran.
Premium proizvođači naplaćuju ime ali ima i ono nešto čime se malo uzdižu iznad ostalih.
Ne pričam napamet, vozio sam automobile različitih proizvođača i raznih klasa (nešto posjedovao, nešto redovno koristio) i ipak ima razlike.

U pravu si. Evo upravo trazim ima li ga gdje za rentati, a vidjet cu i tu kod Hyundai dilera da li ga mogu dobiti na probu na jedan dan da vidim da li je to za mene. Prije BMW-a smo vozili Ford Kugu i bili smo zadovoljni. Naravno da to nije ista klasa kao F11, ali uopce nije bio los auto.

Citiraj:
Autor Garro Pregled postova
Ako hoćeš SUV i misliš da ćeš biti zadovoljniji sa Santa Fe-om nego sa sadašnjim autom, a posebno ako je i žena suglasna, mislim da je odluka gotova.

Provozaj Santa Fe, isprobaj ga malo, ako si zadovoljan, go for it. Osobno mi je bi palo na pamet mijenjati 530 za 2.2 Santa Fe, ali nismo svi isti, ako tvoje potrebe bolje zadovoljava Hyundai, yebeš što će selo misliti jer si se riješio BMWa.

edit: dobro kaže kolega, ima ta neka nijansa koja radi razliku. Stari mi ne vozi i ne gleda marke, ali kad sjedne u BMWa kaže “to je to”. A vozio se valjda u sto različitih auta.
To je definitivno tako. Premium auti imaju premium osjecaj kad sjednes u njih i ostali se sa time ne mogu mjeriti. Problem je sto ne daju nista vise od tog premium osjecaja a u dosta drugih stvari su u zaostatku za non-premium proizvodjacima. Evo recimo moj F11 nema Android Auto koji bih rado imao, pa ni kao opciju, a Santa Fe to dobije update-om softvera i to bas svaki model iz 2017te. Muci me i cinjenica da sam ga prije nepunih godinu dana kupio i dobio jako dobar deal tj. dobru cijenu, a sada bih ga eventualno mogao prodati i izgubiti na njemu 2000-2500€. Za jos godinu nece se moci prodati ni za polovicu cijene koju sam dao za njega.
Razmisljam i da ga ostavim jos par godina kod sebe dok im se cijene ne smire i prestanu padati pa mi onda nece biti zao prodati ga.
To sta ce selo reci me nikada nije zanimalo jer sam ga kupio sebi a ne njima, ali cinjenica je kad me tu u bundesrepublik vide ovako tamnoputog, bradatog i ogromnog u velikom BMW-u, zakljucak je odmah da sam turcin, diler i kriminalac
Ne vjerujem da cu ikada vise kupiti BMW ili bilo koji drugi premium brand auta. Imao sam zelju kupiti noviji BMW, ispunio sam si je i sad vidim da i nema bas previse smisla. Sad je red da istu gresku napravim i sa motorom

Zadnje izmijenjeno od: WraGG. 16.09.2020. u 11:08.
WraGG je online   Reply With Quote