View Single Post
Staro 15.09.2020., 13:35   #486
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Proso sam thread, ali imam jedan edge case pa mozda netko ima iskustva.

Dakle - maloprije bila 2 macana, stariji i mladji, inkasatori HRT-a. Zvone ko ludi na kucno zvono. Otiso ja u dvoriste da vidim ko je, ocekujem neke dostave. Prico s njima na ogradi, dijalog u stilu:
H: "bla mi smo HRT sluzba provjeravamo prijavljene prijamnike"
Z: "nemam nis"
H: "ali imate radio, laptop, prijaminka, izmjerili smo"
Z: "nah, nemam nis, niste mogli nis izmjerit, osim toga ste sigurni da nije od neke susjedne kuce?"
H: "a jel ovo vas auto?"
Z: "jep, nema ni on radio"
H: "pa poslat cemo vam uplatnicu, i za njega morate placat pretplatu"
Z: "nis ne moram, jel imate dokaz da ima radio?" (tip nije ni pogledao ni nis, a do auta nije mogao doc da vidi)
H: "dobro, uvijek mozemo s policijom doci i provjeriti, a i platiti cete kaznu 1000 kuna ako...."
Z: "samo im recite da ponesu nalog, da ih ne zajebavate, a kod Hanzekovica mi pozdravite punicu koja tam radi..." (ne radi )
H: "mrmlj grr.... bla...."

E sad, par stvari me mozda muci:
- kolko stoji tvrdnja da radio u autu nemam?
- jel mogu na temelju toga poslat 'uplatnicu' famoznu? (googleanjem negdje to spominju, negdje ne)
- ne znam jesu ili nisu vidjeli - ali imam antenu na kuci (koja se naravno ne koristi! ) - to pretpostavljam nije dokaz, metno sam je ak zelim jednog dana bas jako gledat TV program

Dobra stvar je sto je auto na prodaju i kroz 2-3 tjedna ce vjerojatno bit prodan, tako da sam taj problem rijesio. Jel mi onda bolje cekat tu uplatnicu + da se auto proda i onda poslat odjavnicu tj. potvrdnicu da nemam prijemnik?

Ovo dalje znam, uglavnom ne dolaze doma, pogotovo ne s policijom, a i ako nekim cudom dodjju s policijiom, treba im nalog da udju u dvoriste i ako nadju ikakav prijamnik cu sa osmjehom platit 1000 kn kazne i pretplatu ubuduce.